A következő Eb-ről már nem akar lemaradni Sallai Roland

2016. június 20., 17:20 szerző: Szupkai Gábor fotós: MTI
komment
Felcsút - Sallai Roland az utolsó keretszűkítésnél került ki az utazók közül, de mi sem természetesebb, minthogy figyelemmel kíséri a társakat az Eb-n.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nem a legkellemesebb érzés a cél előtt „elbukni”, ám Sallai Roland nem így éli meg azt, hogy lemaradt az Európa-bajnokságról.

- Nem vagyok elkeseredve, csak titkon reménykedhettem abban, hogy ott lehetek Franciaországban. A fiúk sikereinek nagyon örülök, mert ez felértékeli a magyar labdarúgást és egyúttal a játékosainkat is.

- Meglepődött a csapat eddigi teljesítményén?

- Kicsit. Rendkívül nagy fölényben játszottunk az izlandiak és az osztrákok ellen is. De csak részint meglepetés, másrészt viszont számítottam rá, hiszen ott voltam közöttük, és bátran kijelenthetem, hogy ez egy nagyon jó társaság, igazi csapat. De ekkora fölényre tényleg nem számítottam.

Sallai Roland (b) és Victor Moore fitnesz edző az edzőtáborban
Fotó: MTI/EPA/JFK/EXPA

- Mi okozhatja ezt a nagy változást?

- Talán a szövetségi kapitány, vagy az Eb hangulata, esetleg ez a kettő együtt. Mindenesetre láthatóan van valami plusz, a pályán egészen szenzációsat produkáltak a játékosaink, nem hiába őrül meg értük most mindenki. Én is büszke vagyok, és szurkolok nekik, hogy a legjobb 16 közé jussanak.

- Akkor ezt látva most ösztönzőleg hathat a fiatalokra az Eb-részvétel.

- Rám mindenképpen. Én ilyen típus vagyok, mindig azért dolgoztam, hogy válogatott legyek. Elvégre egy játékosnak ez a csúcs. Nekem ez szerencsére korán megadatott, de nem szeretnék megállni egy válogatottságnál. Csak az lebeg a szemem előtt, hogy mindig ott lehessek, alapemberré szeretnék válni. Nagyon bízom abban, hogy a vb-selejtezőkön már ott lehetek, és bizonyíthatom, ilyen fiatalon is lehet rám számítani.

 

Szupkai Gábor

2016. június 20., 17:20 szerző: Szupkai Gábor fotós: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...