Füle

2015.12.20. 14:49

Karácsonyváró csendes éj Fülén, képeslap-kiállítással

Füle – Karácsonyváró hangulatban telt a szombat délután, kora este a településen: a művelődési házban karácsonyi képeslapokat szemlélhettünk, a templomban énekkoncerten tapsolhattunk.

V. Varga József

Papírfüzér került a falu karácsonyfájának alsó ágaira

A művelődési házban szeretetvendégséggel és jótékonysági vásárral fogadták a látogatókat. A gyerekek rajzoltak, a felnőttek diskuráltak, a kivetítőn ünnepváró pillanatok peregtek. Megnyitották a karácsonyi képeslapokból összeállított kiállítást, a szervezők több mint háromszáz képeslapot gyűjtöttek össze novembertől. Amint a kiállítás megálmodója és fő rendezője, Keöves Zsuzsanna önkormányzati képviselő elmondta: közelmúltunk „szívélyes üdvözleteiből” állították össze a kiállítást. A digitális világ lassan kiszorítja életünkből a színes-díszes kartonlapokat, s velük együtt a belőlük áradó személyes varázst, de a szenvedélyes gyűjtők nem hátrálnak. Szegényebbek lennénk a képeslapok nélkül! A karácsonyi füzér kalákában készült, majd csengettyű szólított mindenkit a gyertyás felvonulásra. A menet a főutcán haladt, s odébb, a kis téren, a falu feldíszített karácsonyfájánál állapodott meg. A papírfüzérrel vagy tizenöten-húszan állták körül a hatalmas fenyőt, és fűzték fel utolsó díszítésként alsó ágaira. A településen élő Dráfi Zsuzsanna magánénekes a Keresztelő Szent János születése katolikus templomban adott ünnepi koncertet. Műsorán Schubert Ave Mariája, Bach Quia respexitje, Brahms Bölcsődala, Franck Panis Angelicusa, Mendelssohn–Bartholdy Jerusalam oratóriumának részlete és Verdi Otello című operájából Desdemona imája szerepelt. Zongorán közreműködött Kancsár Vera zongoraművész. Végül az egybegyűltek közösen énekelték: „Csendes éj, drága szent éj...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!