Gárdony

2017.02.03. 17:55

Csoóri Sándor költő domborművét avatják

Gárdony - Kontur András Csoóri Sándor-portréját avatják fel szombaton a Gárdonyi Géza Emlékház falán, a költő születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Még 2014 augusztusában lelplezték le azt a huszonkét domborművet, amelyek Fejér megyéhez kötődő költőket és írókat ábrázolnak: a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány huszonkét kortárs magyar képzőművészt kért fel a domborművek elkészítésére, a sort most szombaton, 11 órakor egy újabb alkotás bővíti majd: Kontur András készítette el a tavaly szeptemberben elhunyt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író portréját. A nemzet művészének emléket állító alkotást Balog Zoltán miniszter avatja fel, köszöntőt pedig Tóth István, Gárdony város polgármestere mond majd.

A rendezvényen bemutatják az L. Simon László szerkesztette irodalmi olvasókönyv második, bővített kiadását, amelyről Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész beszél majd.

Az irodalmi emlékfal nem titkolt célja, hogy a szépirodalmat szerető olvasók, kortárs írók, irodalmárok zarándokhelyévé váljon, illetve, hogy a megye valamennyi diákja, irodalomtanára vezetésével legalább egyszer felkeresse a helyet. Az emlékfalat Gárdonyi Géza születésének 151. évfordulóján avatta fel Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!