Gárdony

2015.05.06. 14:48

Dagadó izmok az egyenruha alatt

Az egyenruha takarásában, első blikkre csak annyit láttam, hogy Völgyi Balázs bizony nem egy egyszálbél rendőr. Aztán kiderült, hogy nem bízta a véletlenre, vagy a szimpla genetikára.

Buthy Lilla

Fotó: Mihály Ariel

Völgyi Balázs rendőr hadnaggyal, a közrendvédelmi alosztály vezetőjével pár hete találkoztam Velencén, egy egészen más téma kapcsán. Arról beszélgettünk, hogy már javában beindult a biciklis szezon a Velencei-tónál, és ez az élvezeti értéke mellett bizony veszélyeket is rejt magában.

Aztán fotós kollégámmal együtt lekísért minket a parkolóig, kicsit még társalogtunk, majd ott elejtette azt a fél mondatot, ami rögtön kiszállított a kocsiból. Igen, a téma mindig a földön hever: kiderült, hogy a 36 éves hadnagy testépítő versenyeken indul, és a 2013-as Mr. Uniformis versenyen arany minősítéssel végzett.

– Mutatok képeket – mondta, majd előkerültek az okostelefonok – nyilvánvalóan nem kérhettem az egyenruhás rendőrt arra, hogy a parkolóban tartson egy rögtönzött testépítő bemutatót –, majd egy elismerő fejbólintós, hümmögős „ezt nevezem!” gesztussal nyugtáztam a látottakat. Völgyi Balázs 1997 óta rendőr, ezt megelőzően pedig tíz évig hosszútávfutó volt. Mindig meghatározó szerepet töltött be a sport az életében: az atletizálás után hobbi szinten két évig ökölvívással is foglalkozott Bonyhádon.

– 2013 augusztusában kerültem a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. Előtte Tolna megyében a Szekszárdi kapitányságon dolgoztam. Amikor két verseny közötti szabadságom ideje alatt megjelentem a volt kapitányságon és az edzőteremben, jó páran bizony rám sem ismertek – mondja mosolyogva Völgyi Balázs. – Körülbelül öt évvel ezelőtt gondoltam ki, hogy komolyabban belevágok a testépítésbe: az edzőteremben mindig piszkáltak a Mr. Zsaru versennyel. amit minden év tavaszán rendeznek meg, és kimondottan rendőrök vesznek csak részt rajta – tette hozzá a hadnagy.

– Megfogadtam, hogy egyszer, ha addig élek is, elmegyek egy ilyen versenyre – mondta félmosollyal az arcán, majd hozzáfűzte: – Az élet 2013 szeptemberében úgy hozta, hogy nem erre, hanem egy Mr. Uniformis versenyre neveztem be, ahol második helyezést értem el. Emellett még elhoztam egy tehetségkutató kupát is: arany minősítéssel végeztem.

Ugyanebben az évben Szentendrén a Body Sport Kupán is elindult, ahol kilencedik lett a kategóriájában. Azóta sem hagyott fel a testépítéssel, de jelenleg csak heti két-három edzés fér bele az idejébe.

– Most a szünetben kocogok, azt túlzás lenne állítani, hogy futok, így hogy a testtömegem a 105 kiló környékén van. Verseny előtt, amikor befejeztem a tömegnövelést 103 kiló voltam, és tizenegy hét alatt lefogytam huszonkét kilót, 82 kilósan álltam a színpadon – mondta Balázs, aki egyébként már azt tervezi, hogy egy jövő évi versenyre benevez, és megpróbálja újra formába hozni magát. Sőt, szerinte, ha úgy alakul a nyár, akkor még egy őszi szezon is beleférhet. Hozzátette: – Elsősorban a tömegnövelés az, ami a testépítők kedvenc része: ugyan odafigyelünk a táplálkozásra, a lényeg, hogy jó minőségi szénhidrátforrásokat és megfelelő fehérjeforrásokat építsünk be a szervezetünkbe. A megerőltetőbb rész a verseny előtti tizenhárom hét. Fokozatosan csökkentjük a szénhidrátmennyiséget. A verseny előtti héten már nulla szénhidrát, csak ízesítés nélküli csirkehús vagy olajos hal a „menü”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!