Gárdony

2014.07.27. 16:45

Négyszáz okos döntés a Velencei-tó egészségtáborán

Gárdony - Sikeres volt a nyári egészségtábor első állomása a Velencei-tónál, az agárdi Napsugár strandon.

Tihanyi Tamás

A nyári egészségtábor idei első állomásán, Agárdon mintegy négyszáz érdeklődő vett részt a különböző egyszerű vizsgálatokon, szűréseken a három nap alatt. Legtöbben az anyajegy-vizsgálat iránt érdeklődtek. Mint azt Doma Viktória bőrgyógyász elmondta, a festékes anyajegyek elrákosodása főleg az idősebb férfiak betegsége, de minden korban, minden nemben előfordulhat, ezért ha valami megváltozik, meg kell az orvosnak mutatni. A szűrés nem is volt haszontalan, több páciensnek ajánlotta a mielőbbi alapos kivizsgálást a bőrgyógyászaton. A második legnépszerűbb hely a táplálkozási tanácsadás és a cukorbetegség kockázatának felmérése volt.

Erdélyi Alíz, az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa és Kalmár Tibor rezidens orvos fogadta az érdeklődőket. A strandon álló szűrőkamion meghívó nélkül is tudta fogadni azokat a 45-65 év közötti hölgyeket, akik két évnél régebben vettek részt emlőrák-szűrésen. A legmodernebb digitális technikával várták a hölgyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!