Gárdony

2015.04.13. 13:03

Növekvő kapásszám a Velencei-tónál

Gárdony - Egyre melegszik a Velencei-tó vize, habár az elmúlt hét időjárási szempontból két részre oszlott - mondta lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Lovász Lilla

Hétfőn, kedden még hűvös, erősen szeles idő volt, és csak a hét közepétől lett kellemes, időnként kora nyári értékeket mutatva. Nem csoda, hogy a hétvégén már sokan jöttek horgászni a Velencei-tóhoz, s akadtak szép fogások is az enyhülő hőmérsékletű vízben. A pontyok, keszegek növekvő étvágya több horgász eredményénél is megmutatkozott, s már nem a finom szereléssel horgászók voltak csak eredményesek. A ragadozó halaknál két harcsafogás emelkedik ki: egy 33 és egy 47 kilós példány is felvette az erős felszerelésen felkínált csalihalat.

Rakitai Zsolt gyáli horgász 1,7 kilós pontyot fogott a minap

Az időjárási előrejelzések további javulást ígérnek, így a kapások számának növekedésére számíthatnak a tó horgászai, biztat mindenkit a halőr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!