• cikk kép
  "Azt még meg is kell érni”

  Egy ismert pénzintézet friss kutatásából kiderül, bár félünk, hogy ínségesek lesznek a nyugdíjas éveink, mégsem teszünk ellene.

 • cikk kép
  Programok és ösztönzés idén is

  Dunaújváros – Az ISD Dunaferr Zrt. munkavédelmi hatékonyságának javítása érdekében a 2016. évre is szükséges a munkavédelmi célok területenkénti, irányított meghatározása és a teljesülést elősegítő ösztönző paraméterek kijelölése.

 • cikk kép
  Ezer új munkahely 500 millió euróért

  A hulladékból készülő biofoszfát a műtrágyát helyettesítheti Ezer új munkahely 500 millió euróért. Grandiózus beruházás terveiről számoltak be a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén.

 • cikk kép
  Mindenki februárra vár

  Székesfehérvár – Ingyenes tanácsadással is segítik a CSOK-kal élni kívánókat, a tapasztalatok szerint még mindig sok a nyitott kérdés.

 • cikk kép
  Az továbbtanulás anyagi része is fontos

  Az érettségi előtt álló diákoknak február 15-ig kell eldönteniük, mivel is fognak foglalkozni a jövőjükben. Azonban a felsőoktatás anyagi vonzataira is oda kell figyelniük.

 • cikk kép
  Nagyobb szigor jön az autógyártókra

  Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be, melynek révén biztosítaná, hogy a gépjárműgyártók pontosan betartsák az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeket.

 • cikk kép
  Szja: fontos határidő közeleg

  Már csak hat napig lehet választani az eddigi legegyszerűbb bevallási módot, hogy az adóhatóságot készítse el az adózó helyett az szja-bevallást; a NAV számítása szerint, idén a több mint 4 millió bevallás harmadát készíthetné el.

 • cikk kép
  Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén: kevés a cafetéria

  Nem jó hír a dolgozóknak, hogy tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

 • cikk kép
  Ennél olcsóbb már nem lesz a benzin

  Bár jelentősen lefelé módosította a kőolaj idei árára adott előrejelzését a Világbank, azonban elemzői úgy vélik, hamarosan véget érhet az áresés és megpattanhat a kurzus.

 • cikk kép
  Nem nyúltak az alapkamathoz

  A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén, közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

 • cikk kép
  Perre megy a Bankszövetség a gigabírság miatt

  A Magyar Bankszövetség benyújtotta hivatalos bírósági keresetét a BankAdat adatbázissal kapcsolatban kiszabott 4 milliárd forint összegű GVH büntetéssel kapcsolatban - adta hírül a szervezet.

 • cikk kép
  Adóbevallás - fontos kérdést tisztázott a NAV

  Azok is választhatják a bevallási nyilatkozatot, akiktől a munkáltató szakszervezeti tagdíjat vont le, és az egyszerűsített bevallás elkészítését is kezdeményezhetik az adóhatóságnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére hétfőn.

 • cikk kép
  Tuzson: változnak az otthonteremtési támogatás szabályai, cél az átlátható szabályrendszer

  Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért

  Hatalmas eltérések vannak a bankkártyák között, ezért megérheti több plasztikot is kérnünk a bankunktól. Egy amerikai férfinak közel ezerötszáz bankkártyája van, amivel a különböző kedvezményeket kihasználja. Ugyan ez már extrém eset, azonban olyan kedvezményeket is kaphatunk több bankkártyának köszönhetően, amivel akár milliókat is megtakaríthatunk.

 • cikk kép
  Ez a változás szinte minden céget érinteni fog

  Január 13-án a Nemzetközi Számviteli Standard Bizottság (IASB) megjelentette a lízingekről szóló új IFRS standardot, amelynek értelmében a lízingbe vevőknek - egyes kivételektől eltekintve - minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben.

Magazinok