• cikk kép
  Így vezeti a cégét a magyar!

  A hazai cégstruktúra nem csak kívülről nézve fortyog, de a cégadat változásokat tekintve a cégek belügyei is távol vannak a stabilitástól. „Még nincs is vége az évnek, de 2016-ban a cégek 11 százalékánál történt tulajdonosváltás” – mondja Pertics Richárd az Opten Kft. céginformációs igazgatója.

 • cikk kép
  Egy héten belül másodszor emelkedett a gázolaj ára

  Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.

 • cikk kép
  Hová tűntél jonatán? - Európa nem kedveli a magyar kedvencet

  FMH-információ - Javában tart az almaszüret, ám eltűnt a boltok polcairól a magyarok egyik kedvenc almafajtája, a régi és jól bevált jonatán.

 • cikk kép
  Hűtlen kezelés, környezetkárosítás, csalás - A bébiszittert is a cége fizette

  Saját házának gondnokát és a bébiszittert is az a vegyipar cég fizette, amelynek vezetője ellen - vádemelési javaslattal - most fejezte be a NAV a nyomozást. A cégnél a dolgozók egyébként fizetésük egy részét is feketén, zsebbe kapták.

 • cikk kép
  A mai kor kihívásainak kell megfelelni a kamarának

  Fejér megye - Az FMKIK-nál a 2016. évi kamarai választásokon 110 küldött kapott megbízatást a gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervébe.

 • cikk kép
  Drágult az utazás - Ismét emelték a benzin árát

  Emelte bruttó 5 forinttal a gázolaj és bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Így ismerhetjük fel az igazán jó kenyeret!

  Fehérvár-Budapest – Szigorodik a kenyér összetételét is szabályozó Magyar Élelmiszerkönyv, sokkal rozsosabb lesz a rozsos és „teljesebb kiőrlésű” a teljes kiőrlésű kenyér.

 • cikk kép
  Chilébe viszik a magyar tejet

  Tíz magyar tej- és tejtermékgyártó üzem regisztrációját fogadta el a chilei hatóság hétfőn, ezek a vállalatok indíthatják elsőként szállítmányaikat a dél-amerikai országba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

 • cikk kép
  Itthon nyaraltunk - növekedett a belföldi idegenforgalom

  Augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 6,8 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 5,6 százalékkal nőtt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • cikk kép
  Visszajön a háromszázmilliárd

  Balatonfüred- A tavaly megszavazott, majd nyáron visszavont 300 milliárd forintos balatoni fejlesztési keretet megkapja a tó térsége - jelentették be a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén.

 • cikk kép

  Magyarország tagországa és egyenrengú partnere az IMF-nek

  A kereskedelem kiterjesztése

  Budapest- A magyar nemzetgazdasági miniszter részt vett az IMF és a Világbank évi rendes közgyűlésén.

 • cikk kép
  A cégek ülnek a pénzükön

  FMH-információ - A bruttó hazai termék (GDP) 2,2 százalékos idei és 3,0 százalékos jövő évi növekedését prognosztizálja hétfőn bemutatott legfrissebb előrejelzésében a pénzügykutató.

 • cikk kép
  "Csőrőlfűtő-verseny": így lehetne csökkenteni a számlák közti óriási különbségeket

  Ha a felszálló vezetékeket, a strangokat egyfajta csőradiátorként értelmeznénk, akkor ezek fogyasztását is mérni lehetne, ezzel ki lehetne húzni a "csőről fűtés" méregfogát - véli Tófalvi György.

 • cikk kép
  Kiadná lakását? Erre figyeljen!

  Az internetes albérlethirdetésekkel érdemes különösen óvatosnak lenni, foglalót sohasem szabad előre utalni - mondta Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóságának bűnügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • cikk kép
  Mindenkinek laknia kell valahol!

  Budapest - Közel ezer ember - köztük több Fejér megyei - vonult fel a lakhatáshoz való jogért szombaton a fővárosban.

Magazinok