Gazdaság

2017.02.09. 18:59

375 ezer egy fehérvárira

A Városházán tartotta soros ülését a Fehérvári Szenátus. A testület tájékoztatót hallgatott meg a 2017. évi költségvetés tervezetéről.

Fejér Megyei Hírlap

Kiderült: 375 ezer forintnyi városfejlesztési forrás jut majd minden fehérvárira. A 2011 márciusában megalakult Fehérvári Szenátus a polgármester és a városvezetés tanácsadó testületeként tevékenykedik. Tagjai véleményeznek, szakmai javaslatokat tesznek, így segítve Székesfehérvár fejlődését és versenyképességének megőrzését.

A testület tegnap délutáni ülésén tájékoztatót hallgatott meg a város 2017. évi költségvetésének tervezetéről, annak fő irányvonalairól, prioritásairól. Szociális és egészségügyi feladatokra a tervezet alapján 2,9 milliárd forintot fordítana Székesfehérvár. A kulturális ágazat 2,6 milliárd forintot használhat fel. Továbbra is támogatva a sportéletet, ezekre a feladatokra 0,9 milliárd forintot terveznek költeni. A városüzemeltetés feladatai 6,7 milliárd forintból valósulnak meg.

Továbbá - amennyiben a közgyűlés pénteken megszavazza a város idei költségvetését - 2017-ben 375 ezer forint városfejlesztési forrás jut minden fehérvári lakosra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!