A cukkini rendkívül vízigényes növény, így a zöldséget termelők mindig örülnek az esőnek

2017. augusztus 10., 08:00 szerző: Laci Patrícia
komment
SZÉKESFEHÉRVÁR A nyári időszakban a zöldségek és a gyümölcsök terén is dömping van, sokféle finomságból válogathatnak a vásárlók, a klasszikus kedvencek mellett a cukkini is egyre népszerűbbé vált az elmúlt években.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nyár utolsó heteiben még mindig nagy a választék zöldségek és gyümölcsök terén a fehérvári őstermelői piacon. Gyümölcsökből többen árulnak például barackot, nektarint, a görögdinnye továbbra is tarol, sőt egy-két árus már szőlőt is kínál. Zöldségek közül a paprika és a paradicsom a sztár, de a cukkini is egyre népszerűbbé vált az évek alatt, sőt, sokan keresik is Ica, az őstermelő szerint. Egyre többen nyitnak az A- és C-vitaminban gazdag zöldség felé, az interneten is sok változatos, cukkinivel kapcsolatos recepteket találhatunk. Ica saját maga is imádja a zöldségeket, s sűrűn össze is dob valami különlegeset családjának a cukkini felhasználásával.

Ica, a székesfehérvári termelői piac egyik árusa sűrűn felhasználja a cukkinit főzéskor Fotó: A szerző

- Otthon szeretik, ha kirántom a cukkinit, de nem zsírban. Én tepsibe teszem, kicsike olajat teszek rá, megsütöm, s nassolnivalóként felszolgálom. Ha kirántom a zöldséget, akkor nagyjából 2 centi vastagra vágom fel. Hétvégén cukkinis csirkét is csináltam: a serpenyőben a zöldségen sütöttem meg a csirkecombokat, a cukkinin kívül sárgarépát és karalábét is felhasználtam. Nagyon ízlett mindenkinek. A cukkinit sűrítéshez is használom liszt helyett, például krémlevesekbe. A kicsik egyébként féléves kortól már fogyaszthatják például főzelék formájában - mesélte Ica. Az őstermelő, mint elmondta, az áruit sosem permetezi, sőt, ő maga fél a permettől, mindent magának termel meg, a kertjében sokféle finomság meg is terem.

Hozzátette, a cukkini rendkívül vízigényes, ezért sokat is kellett locsolnia a terméseit.

Laci Patrícia

2017. augusztus 10., 08:00 szerző: Laci Patrícia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...