A fiatalok számára is vonzóak lehetnek az agráriumban alkalmazott új technológiák

2017. június 07., 08:00 szerző: FMH-információ
komment
MEZŐFALVA - A mezőgépész szakmát népszerűsítette a MEGFOSZ az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ország legnagyobb szabadtéri agrárexpóján középiskolások is kipróbálhatták a múlt héten a legmodernebb technológiákkal felszerelt mezőgazdasági gépeket, míg a gazdák szakmai konferencián és szántóföldi bemutatón tanulhattak a szektor újdonságairól. A mezőgazdaság és a mezőgépész szakma egyre népszerűbb hazánkban, amelyhez a Szántóföldi Napokhoz hasonló interaktív expók is nagyban hozzájárulnak.

Mint arról már hírt adtunk, csütörtökön zárult Mezőfalván az ország legnagyobb interaktív, szabadtéri agrárexpója, a NAK és a MEGFOSZ, azaz a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow. A kétnapos rendezvény célja volt, hogy szorgalmazza a magyar gazdák felzárkóztatását a modern agrártechnológiákhoz. Az expó a korszerű permetező technológiákat állította középpontba, melyekről a szántóföldi bemutatókon bárki ingyenesen tanulhatott.


Fiatalok az expón. A korszerű munkagépek karbantartására felkészült szakemberekre van szükség 	Fotó: Molnár Zsolt

Az esemény megnyitóján Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke az utánpótlás fontosságát hangsúlyozta, amikor jelképesen úgy fogalmazott, hogy a kormány mögötti ötven centimétert ki kell tölteni. A szövetség célja, hogy a korszerű gépek mellett a gépészek szakértelmét is biztosítsa.

Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a mezőgazdasági képzések eljussanak a pályaválasztókhoz, és minél több gyerek válhasson mezőgépésszé, amelyhez első lépés lehet egy ilyen expón való részvétel.

A szövetség mottója: ami ma a traktorban, az holnap az autóban. Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági gépek a technikai fejlesztésekben sokszor az autóipar előtt járnak, emiatt a szakma vonzó lehet a pályaválasztás előtt állóknak.

FMH-információ

2017. június 07., 08:00 szerző: FMH-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...