Gazdaság

2017.06.06. 19:15

A fiatalok számára is vonzóak lehetnek az agráriumban alkalmazott új technológiák

MEZŐFALVA - A mezőgépész szakmát népszerűsítette a MEGFOSZ az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n.

FMH-információ

Az ország legnagyobb szabadtéri agrárexpóján középiskolások is kipróbálhatták a múlt héten a legmodernebb technológiákkal felszerelt mezőgazdasági gépeket, míg a gazdák szakmai konferencián és szántóföldi bemutatón tanulhattak a szektor újdonságairól. A mezőgazdaság és a mezőgépész szakma egyre népszerűbb hazánkban, amelyhez a Szántóföldi Napokhoz hasonló interaktív expók is nagyban hozzájárulnak.

Mint arról már hírt adtunk, csütörtökön zárult Mezőfalván az ország legnagyobb interaktív, szabadtéri agrárexpója, a NAK és a MEGFOSZ, azaz a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow. A kétnapos rendezvény célja volt, hogy szorgalmazza a magyar gazdák felzárkóztatását a modern agrártechnológiákhoz. Az expó a korszerű permetező technológiákat állította középpontba, melyekről a szántóföldi bemutatókon bárki ingyenesen tanulhatott.

Az esemény megnyitóján Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke az utánpótlás fontosságát hangsúlyozta, amikor jelképesen úgy fogalmazott, hogy a kormány mögötti ötven centimétert ki kell tölteni. A szövetség célja, hogy a korszerű gépek mellett a gépészek szakértelmét is biztosítsa.

Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a mezőgazdasági képzések eljussanak a pályaválasztókhoz, és minél több gyerek válhasson mezőgépésszé, amelyhez első lépés lehet egy ilyen expón való részvétel.

A szövetség mottója: ami ma a traktorban, az holnap az autóban. Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági gépek a technikai fejlesztésekben sokszor az autóipar előtt járnak, emiatt a szakma vonzó lehet a pályaválasztás előtt állóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!