Gazdaság

2015.04.29. 19:59

A jövő szakemberei idén is remekeltek

Budapest - Fejér megyéből 25 tanuló versenyzett az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV). Szép sikereket értek el.

Klecska Ernő

Fejér megye versenyzői 4 szakmában értek el dobogós helyezést, bútorasztalos és férfiszabó szakmában fehérvári diákok lettek a legjobbak – tájékoztatott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Idén 95 oktatási intézmény 192 diákja versenyzett az országos döntőben. A versenyzők 80 százaléka kapott felmentést a szakmai záróvizsga, illetve annak egyes moduljai alól.

A győztesek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. MTI Fotó: Kallos Bea

A Fejér megyei diákok közül első helyezett lett Stadler Bence bútorasztalos (Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola) – AIKSZ Plusz Kft., Szentpéteri Horváth Ádám férfiszabó (Árpád Szakképző Iskola és Kollégium).

Második lett Farsang Andrea, férfiszabó (Árpád Szakképző Iskola és Kollégium).

Harmadikként végzett Tetzl Elizabett férfiszabó, Barabás Andor villanyszerelő (Árpád Szakképző Iskola és Kollégium), Halász Szilveszter asztalosipari szerelő (Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI) és Liszi Roland bútorasztalos (Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola) – Bútor-Vár Kft.

A legjobbak közül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 8 fő részére biztosítja a kiutazást a Göteborgban sorra kerülő 2016-os Euroskills európai szintű versenyre.

A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből állt. A válogatókon a diákok elsősorban gyakorlati feladatokat oldottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!