Gazdaság

2017.04.04. 17:59

Kevés a munkanélküli a megyeszékhelyen, mégis nagy volt az érdeklődés az állásbörze iránt

A megyeszékhelyen igen jók a foglalkoztatási mutatók, a Hírlap hétfői fehérvári állásbörzéjét mégis sokan keresték föl.

B. Kiss László

Az ingyenesen látogatható börzén közel negyven kiállító vett részt, közülük három Dunaújvárosból érkezett. Az ISD Dunaferr Zrt. képviseletében Popovics László képzési osztályvezető e képpen összegezte a börzén tapasztaltakat:

– Messze a várakozásunkon felüli számban keresték fel standunkat a résztvevők, és nemcsak az aktuálisan hirdetett állások után érdeklődtek, hanem a cégünkről általánosságban is sokan informálódtak. Összességében rendkívül sikeres napunk volt!

Ősi Rita, a Hamburger Hungária Kft. személyügyi vezetője is hasonló tapasztalatokat osztott meg velünk:

– Sok és nagyon értékes önéletrajzzal örvendeztettek meg bennünket a résztvevők. Jó volt látni, hogy mennyi ember érdeklődik a vállalatunk iránt, és úgy látom, több együttműködés is születhet a mai állásbörze nyomán.

A hétfői állásbörze alkalmával a Fejér Megyei Hírlap mellékleteként egy színes melléklet is megjelent számos praktikus információval
Fotó: Koppán Viktor

A Hankook Tire Magyarország Kft. standjánál Kollarics Béla toborzási asszisztenst kérdeztük: – Nagyon pozitív a benyomásunk az egész állásbörzével kapcsolatban. Mind a szellemi, mind pedig a fizikai munkák iránt sokan érdeklődtek. Eredményes napot zártunk! – hangzott a felelet.

– Nagyon kedvező tapasztalatokra tettünk szert a Fejér Megyei Hírlap hétfői állásbörzéjén. Meglepően sokan voltak az érdeklődők. Ötvenen már eleve önéletrajzzal a zsebükben érkeztek a standunkhoz. De mások is szép számban érdeklődtek, ők közel 200, a cégünkről szóló szórólapot vittek magukkal – mondta el Simon Péter.

A kőszárhegyi Simon Műanyagfeldolgozó gyárigazgatója előzetesen sokkal kisebb érdeklődésre számított, hiszen Fehérváron igen alacsony a munkanélküliségi ráta.

A cég csaknem húsz munkakörben kínált állást. A jelentkezések feldolgozása még tart, így azt még tudni, hogy hányat sikerül betölteni közülük a Hírlap állásbörzéjének köszönhetően.

A rendezvényen, melyet a hagyományteremtés szándékával rendezett lapunk, több nagy munkáltató mellett a Videoton holding is képviseltette magát.

– Összesen 38 álláshirdetést vittünk ki a FMH állásbörzéjére, amelyekre külön leírásokat, jelentkezési lapot készítettünk. Egyaránt kínáltunk fizikai és szellemi munkát – nyilatkozta Budai Angéla HR igazgató, akitől megtudtuk, hogy nagyon szép számban érdeklődtek a Videoton iránt, összesen 132 önéletrajzot és jelentkezési lapot sikerült a cégnek hétfőn begyűjtenie, s azóta is folyamatosan érkeznek a további jelentkezések elektronikus formában.

– Az rendezvényre az álláskeresők felkészülten érkeztek. Mivel a rendezvény nagyon jól volt propagálva, így sokan már önéletrajzzal érkeztek, amit aztán a helyszínen sokszorosítani is tudtak - jegyezte meg a Videoton HR igazgatója, aki azt is elmondta: a következő börzén is biztosan ott lesznek.

Érdeklődésünkre egyébként más cég részéről is megerősítették: nagyon pozitív tapasztalatokat szereztek a Fejér Megyei Hírlap hétfői állásbörzéjén, az általuk  vártnál több érdeklődő kereste fel a standokat.

A rendezvény a márkaépítés szempontjából is hasznos volt – tették hozzá.

A cégeknek és az álláskeresőknek is segített a börze

"Örülök, hogy sikeres volt a Fejér Megyei Hírlap által első ízben megrendezett állásbörze” – nyugtázta Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója, aki elmondta: "az állásbörzének az adott aktualitást, hogy néhány szakma különösen nehéz helyzetben van, számos betöltetlen állásra alig találnak jelentkezőt. A kiadó úgy érezte, hogy a maga eszközeivel segítenie kell abban, hogy HR-gondok miatt egyetlen cég se kerüljön nehéz helyzetbe. S bár Fejér megyében – s különösen Fehérváron – igen jók a foglalkoztatási mutatók, ma is vannak álláskeresők. És olyanok is akadnak szép számmal, akiknek bár van állásuk, ám szívesen váltanának munkahelyet. Egyaránt létezik tehát kereslet és kínálat. S habár az interneten számtalan állásajánlattal lehet találkozni, vannak, akik szívesebben és könnyebben boldogulnak a személyes találkozás során. Ezért szerveztük meg ezt a rendezvényt” – fogalmazott Kázmér Judit. "Örömmel tölt el, hogy sok látogatója volt az FMH állásbörzéjének, amelyet hetek óta hirdettünk a lapban, valamint annak online felületén, a feol.hu-n, és a Facebook oldalunkon is. A látogatók sokasága azt mutatja, hogy nem bizonyult hiábavalónak az arra irányuló igyekezet, hogy az esemény híre minden potenciális érdeklődőhöz eljusson” – mondta el a Hírlap állásbörzéjével kapcsolatban a PLT ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!