Gazdaság

2017.03.31. 15:38

Állásbörze: itt egymásra találhat képzés és munkakör

Székesfehérvár – Április 3-án rendezik meg a régió nagy munkáltatóit felvonultató megyei Állásbörzét a városban. A város egyik képzési vállalkozásának vezetőjét kérdeztük részvételük okáról, tapasztalatairól.

Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon jó lehetőségnek tartom mind a virtuális, mind a személyes állásbörzéket – bocsájtja előre Sörösné Fekete Zsuzsa, a Tréning Stúdió Kft. vezetője. – Cégünk rendszeresen megjelenik mindkét formánál. Mivel képzéseink elsősorban a munkaerőpiac által folyamatosan keresett szakmákhoz kapcsolódnak, úgy gondoljuk,  így könnyebben egymásra talál a képzés és a betöltendő munkakör. A tanfolyami érdeklődőktől való visszajelzések megerősítik ezt. Természetesen mi is azzal a céllal veszünk részt a börzéken, hogy népszerűsítsük intézményünket, tanfolyamainkat, de nem titkolt szándékunk az új munkáltatókkal való kapcsolatkeresés, együttműködés, kapcsolatépítés sem, mivel a nálunk résztvevők jelentős része munkáltató által kerül beiskolázásra.

Sörösné Fekete Zsuzsa cégvezető

A tanfolyamaikon saját költségen résztvevők a szakma megszerzése után szinte azonnal elhelyezkednek a munkaerőpiacon – teszi hozzá a stúdió vezetője. Sokszor van, hogy egy-egy partner cég megfelelő végzettségű munkavállaló keresése miatt veszi fel velük a kapcsolatot, de a frissen vizsgázottak közül egy személy se marad, akinek ne lenne elhelyezkedési lehetősége.

– Sajnos egyre többen rögtön EuroPass bizonyítványt is kérnek a sikeres vizsga után és a külföldön való boldogulást választják, hiszen az általunk oktatott gépkezelő és hegesztő szakmák külföldön is keresett és jól megfizetett munkakörök – teszi hozzá Sörösné Fekete Zsuzsa.  Mint az oktatási vállalkozás első embere elmondta, egyébként azt tapasztalják, az emberek szívesebben ülnek vissza az iskolapadba, ha elfogadható idő alatt egy olyan szakképesítést szereznek, amit nagyon rövid időn belül „pénzre tudnak váltani".

Állásbörzét rendez április 3-án a Fejér Megyei Hírlap - Itt biztosan állást talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!