Gazdaság

2016.11.16. 20:05

In memoriam Bolye Ferenc... Már nem örülhet ennek a különleges termésnek

Kishantos - Beérett a közelmúltban elhunyt Bolye Ferenc különleges, vegyszermentesen termesztett kukoricája.

V. Varga József

In memoriam Bolye Ferenc... Már nem örülhet ennek a gyönyörű és különleges termésnek - mondta el lapunknak Ács Sándorné, a nemrégiben elhunyt kishantosi gazda vegyszermentesen termesztett kukoricájáról.


A különleges kukorica Bolye Ferenc elkötelezettségét dicséri Fotó: Vidékfejlesztési központ

A közelmúltban elhunyt Bolye Ferenc büszkesége - és utolsó munkája - volt a két hektáros, különleges fajtájú piros szemű kukorica, melyet a 20 aranykoronás földjén termelt, természetesen vegyszermentesen - közölte lapunkkal Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője.

A kukorica élő bizonyítéka annak, hogy vegyszerek nélkül, mechanikai módszerekkel (gyomfésű, kultivátor) is gyommentesen lehet tartani a mezőgazdasági kultúrát.

- Feri professzora volt ennek a tudománynak - folytatta Ácsné Éva. - Az idei esztendőben új módszert próbált ki, és nagyon várta, hogy
milyen eredményt hoz. Már nem örülhet ennek a gyönyörű és különleges termésnek. Még sokáig élhetett, taníthatott volna, ha élni hagyják, és nem teszik tönkre a bemutató gazdaságot, mely az életműve volt - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!