Gazdaság

2015.06.24. 19:19

Beloianniszt nézték meg a számvevők - Intézkedési tervet dolgoznak ki a jövőre

Az Állami Számvevőszék megvizsgálta a település 2013-as működését, tegnap közzétette a jelentését.

Tribolt Lajos

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elvégezte Beloiannisz község önkormányzata belső kontrollrendszerének 2013. évre kiterjedő ellenőrzését. Lapunk kérdésére az ÁSZ közölte, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése az összesített értékelés alapján részben volt szabályszerű, valamint a belső ellenőrzés kialakítása és működtetése, mely szintén részben volt szabályszerű, továbbá a pénzügyi folyamatokban kulcsszerepet betöltő teljesítésigazolás és érvényesítés belső kontrollok működését, mely nem volt megfelelő. Az ÁSZ jelentés tartalmazza a megteendő módosításokat, teendőket. A feladatok zöme a jegyzői hivatalra vonatkozik.

Boka Erika alpolgármester lapunknak elmondta, hogy 2013-ban Besnyővel összevont közös hivatalban működtek. Kevés dolgozójuk volt, így nehezen lett volna betartható az elvárt ellenőrzési szisztéma. Most 2015. január elsejétől Adonnyal közös a hivataluk, ez reményt ad a teljesen szabályszerű működésre. A Számvevőszék javaslatait beépítik a működési rendbe, intézkedési tervet dolgoznak ki, amelyben határidők is szerepelnek. Mindent megtesznek a feltárt hiányosságok kiküszöbölésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!