Gazdaság

2017.05.18. 18:35

Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a fiatalok?

A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Míg a diákok a nyelvtudást képzelik a leghangsúlyosabb elvárásnak a munkaadók részéről, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik a jelentkezők kiválasztásakor.

FMH

Eltérések mutatkoznak a munkaadók és a hamarosan a munkaerőpiacra lépő fiatalok elvárásai és igényei között - derül ki egy hazai egyetem felméréséből. Az egyetem az intézmény saját állásbörzéje után 20 céget és több mint 250 aktív hallgatót vont be kérdőíves kutatásába, melynek során az első munkahellyel kapcsolatos várakozásokat, valamint az igények és elvárások különbségeit vizsgálták a két csoportban.

Míg a vállalatok saját bevallása szerint a lelkes hozzáállás a legfontosabb egy pályakezdő munkatárs felvételekor, a diákok úgy vélik,
a kiválasztásnál a nyelvtudás a legmeghatározóbb tényező. A munkaadók mindössze 41 százaléka jelölte meg a felvételi döntés három legfontosabb tényezője között a konkrét szakterület ismeretét, amely a diákok közel 60 százaléka szerint viszont a cégek legfontosabb elvárásai között szerepel. A hallgatók a diákszervezeti múltat és az önkéntességet az eredmények alapján fontosabbnak tartják (15 és 25 százalék), mint a munkaadók (6 és 12 százalék).

A kutatás szerint a munkaadók és a diákok is egyetértenek abban, hogy az egyetemi évek alatt szerzett szakmai tapasztalat komoly előnyt jelent a pályakezdők számára.

A hallgatók többsége (73 százalék) szerint egy állásinterjún az első benyomás kialakításakor a legfontosabb a magabiztos fellépés. A diákok sokkal fontosabbnak tartják a megjelenést (60 százalék), mint a munkaadók (30 százalék), míg a cég és az adott iparág ismerete egyik fél szerint sem szerepel a legfontosabb tényezők között.

A munkaadók szerint az első benyomás legfőbb szempontja a nyitott hozzáállás (82 százalék), míg ez a diákok szerint kevésbé fontos a cégek számára (42 százalék).

A diákok csupán harmada tarja fontosnak a testbeszédet, a válaszadó cégek közel fele viszont komoly következtetéseket von le a gesztikulációból az első állásinterjún.

A tájékozottság a cégek számára döntő tényező (70 százalék), míg a diákok csupán 40 százaléka szerint fontosak az általános ismeretek az első állásinterjún.

Arra a kérdésre, hogy a hallgatók mi alapján választanának ki egy adott céget, a versenyképes fizetés (80 százalék), a rugalmas időbeosztás (50 százalék), és a kreatív munkavégzés (40 százalék) lett a három leggyakrabban megjelölt válasz. A cégek ezzel szemben úgy vélik, a pályakezdők számára a legfontosabb tényező a cég hírneve és elismertsége (82 százalék), míg a versenyképes fizetés és a rugalmas időbeosztás holtversenyben (45 százalék) a második helyen áll.

LEHETŐSÉGET ADNI A MUNKAVÉGZÉSRE

A kutatás azt is bizonyítja, a diákok hatalmas előnyre tehetnek szert azzal, ha már az egyetemi évek alatt a szakterületükhöz kapcsolódó szakmai tapasztalatot szereznek.

Nagy lehetőség a duális képzés, ahol a diákok biztosított szakmai háttérrel tanulhatnak és dolgozhatnak is egyszerre.

A kutatás során a fórum kiállítóit és az egyetem hallgatóit arról is megkérdezték, hogy mi befolyásolja a diákokat a standok meglátogatásakor. 

A válaszadó cégek egyöntetűen úgy vélekednek, hogy elsősorban a stand kialakítása az, ami felkelti a diákok figyelmét egy állásbörzén. 

A diákok saját bevallásuk szerint azonban leginkább a cég nevének ismertsége miatt látogatnak el egy standhoz, annak kialakítása kevésbé fontos szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!