Gazdaság

2017.05.05. 06:39

Debreceni látványosságok, és lehetőségek (x)

Magyarországon számtalan hely van, amelyeket érdemes lehet felfedezni. A Dunántúltól kezdve egészen az Alföldig, rengeteg város megtekinthető.

Mai virtuális túránkat az Észak-Alföldre tervezzük, így ha még nem járt erre, akkor azért, ha pedig járt már, de szeretne még több információt megtudni a régióról, akkor pedig azért tartson velünk.

Hajdú-Bihar megyében van egy város, amely megyeszékhely is egyben. Jellemzői közé tartozik, hogy országunk harmadik legnagyobb területű, és második legnépesebb városa. Debrecen az egyik legdinamikusabban fejlődő város a térségben. Gazdasági, kulturális, és idegenforgalmi központ.

Debrecen a kultúra fellegvárának is tekinthető. A nevezetességek közé tartozik a Debreceni Református Nagytemplom, a Debreceni Református Kollégium, a Debreceni Református Kistemplom is. A Debreceni Megyeháza, és a Debreceni Városháza képviseli az impozáns épületeket a városban. A tudomány fontos szerepet játszik a város életében, hiszen itt található a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete.

A tudomány és az oktatás kéz a kézben járnak, így akik szellemi tudás birtokába szeretnének jutni, mindazok számára lehetőség adódhat továbbtanulásra a Debreceni Egyetemen, valamint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán. A város egyik leghíresebb helyszínei közé tartozik a Füvészkert, amely a botanika iránt érdeklődők számára nyújthat kikapcsolódást.

A látnivalók közé tartozik még a Szent Anna-székesegyház is, amelyet érdemes meglátogatni. Debrecen idegenforgalmi központ is egyben. Évről-évre egyre több turista keresi fel a várost nyaralás szempontjából. A legnívósabb hotelek közé tartozik a Divinus Hotel, ami 5 csillagot tudhat magáénak, és ezzel együtt wellness szolgáltatást is. Az Aranybika Szálló is várja nagy szeretettel a városba érkezőket.

A gasztronómia iránt érdeklődők ellátogathatnak a Régiposta étterembe, ahol egyedi kulináris élvezetekben részesülhetnek a résztvevők. Mindezek mellett a város gazdasági szempontból is kiemelkedő. A munkaerőpiac számos lehetőséget tartogathat az állást keresők számára, csak jó helyen kell keresni. A Debrecen állás kínálatában bárki megtalálhatja az ideális állást. Az oldal egyik nagy előnye, hogy a szakmák külön csoportokban találhatóak, így még könnyebben megtalálhatja álmai állását.

Napjainkban az egyik legnépszerűbb az irodai asszisztens pozíció. A munka leginkább a hölgyek számára lehet kedvező. Az állás betöltéséhez szükséges a jelentkező középiskolai, vagy OKJ-s végzettsége. Vállalatonként eltérő lehet az elvárt iskolai végzettség. A tapasztalat is nagyon fontos, hiszen manapság a munkaadók nem szívesen vesződnek az új alkalmazott betaníttatásával.

A cégek az alábbiakat is elvárhatják a jelentkezőtől: legyen ápolt, munkájára igényes, rendelkezzen nagy teherbírással valamint kiváló kommunikációs készségek birtokában is legyen, és ismerje a számítógépes programokat, mint a Word-öt, vagy az Excelt. A feladatok közé tartozhat a vállalattal kapcsolatos adatok számítógépes rendszerbe történő rögzítése, számlák elkészítése, nyomtatása, és dokumentálása.

Bizonyos esetekben az asszisztens feladata a levelek postára adása is. A munkaadók extra feladatokat is róhatnak a munkavállalóra. Ezeket célszerű már az állásinterjú előtt tisztázni. A további teendők közé tartozhat még megadott paraméterek szerint különböző prezentációk készítése, elküldése e-mail-ben, vagy nyomtatása a vezető számára. További álláslehetőségeket találhat a weboldalon, vagy a honlap facebook és twitter oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!