Gazdaság

2014.05.22. 16:10

Egymástól tanulnak a civil szervezetek

A dél-alföldi, közép-dunántúli, nyugat-dunántúli, foglalkoztatási programokat végrehajtó szervezetek képviselői a fehérvári civil modellt.

Klecska Ernő

- Ezt a lehetőséget az Országos Foglalkoztatási (OFA) Közhasznú Nonprofit Kft. biztosította, amely FoglalkoztaTárs Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt keretében támogatja e szervezetek szakmai munkáját tájékoztatott Zsédenyi Tímea, az OFA közép-dunántúli és Besenyi Sándor, a szervezet dél-alföldi regionális irodájának vezetője.

A projektlátogatások lehetőséget teremtenek arra, hogy az egymástól földrajzi szempontból távol működő szervezetek megismerjék egymás működését, jó gyakorlatait, megoldásait, melyeket későbbiekben saját szervezetükben, projektjükben is eredményesen alkalmazhatnak, továbbá lehetőséget teremt új együttműködések, közös projektek megalapozására is.

A  fehérvári rendezvényen a szegedi, békéscsabai és kiskunfélegyházai partnerek a megyei foglalkoztatási paktum és a fehérvári központú Echo Nonprofit Network hálózat projektjeit és gyakorlatát ismerhették meg. Ezt követően Küngösön és Zalaegerszegen egy-egy termelőiskolát, Zalaszentgróton pedig a Zalai Borút Egyesület határon átnyúló projektjeit tanulmányozták a foglalkoztatási programokat végrehajtó szervezetek képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!