Gazdaság

2013.11.12. 17:25

Érdektelenség mellett alakult meg az agrárgazdasági bizottság

Székesfehérvár - Minden kamarai tag kapott meghívót, de csak páran jelentek meg kedden a települési agrárgazdasági bizottság alakuló ülésén.

Zsigó Ferenc

A minél szélesebb körű társadalmi egyeztetés színterei lehetnek a települési agrárgazdasági bizottságok, amelyek megalakításáról a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Alapszabálya rendelkezik. Ezért is furcsállta az érdektelenséget kedden Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke.

Fél órával a meghirdetett kezdés után már határozatképes volt a néhány fős alakuló ülés, melyen megválasztották aa fehérvári agrárgazdasági bizottság vezetőségét. Az elnök Petes József lett, a vezetőség tagjai: Márton Edit, Bódis Tamás, Stéger Andor és Radics Tamás. Az alakuló ülésen ott volt Cser-Palkovics András fehérvári polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a vidék és a város egyensúlyát nem megbontani, hanem erősíteni kell. A megalakult bizottság hivatott a kamarai tagok közvetlen érdekegyeztetési és képviseleti fórumává válni, közvetíteni a kamara és a gazdálkodók között.

Címkék#agrár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!