Gazdaság

2016.10.19. 16:50

Erdészhölgyek randevúja - Százötven esztendős az Országos Erdészeti Egyesület

Tata - Idén is mintegy 70 erdészhölgy gyűlt össze az Erdésznők Országos Találkozójára, amit ezúttal a Vértesi Erdő Zrt. látott vendégül.

Civil Tudósítónktól

Az Országos Erdészeti Egyesület által 1988-ban útjára indított találkozó célja, hogy az erdészeti ágazatban dolgozó nők szakmai programon találkozhassanak, a munka és a család jelentette kötelezettségek mellett ápolhassák az ágazaton belüli baráti és szakmai kapcsolataikat. A találkozó vendégeit az est folyamán Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára köszöntötte.

Az állami és magán erdőgazdaságoknál, az erdészeti hatóságnál, a természetvédelemnél dolgozó és a nyugdíjas kolléganők egyaránt minden évben részt vesznek ezen a rendezvényen. A találkozónak minden évben más-más erdőgazdaság ad otthont. Az idei rendezvény házigazdája a Vértesi Erdő Zrt., az esemény pedig az Országos Erdészeti Egyesület 150 éves jubileumának jegyében került megrendezésre.

Az illusztráción látható rekorder dámvadat Válon ejtették el Fotó: Vadex Zrt.

A 2016-os találkozó szakmai programját a Vértesi Erdő Zrt. tevékenységének bemutatása adta, különös tekintettel az új fejlesztésekre, mint a Vajda János Erdészeti Erdei Iskola és az ottani gyümölcsfeldolgozó bemutatása, valamint a természet-közeli erdőterületek kezelésének megismertetése. A tatai városi program keretein belül a résztvevők megkoszorúzták a Magyar Erdészeti, Vadászati és Műszaki Segédszemélyzet Egyesülete (1927-1945) tiszteletére állított emlékművet is.

Az Egyesület szellemi örökségét a második világháborút követően az Országos Erdészeti Egyesület ápolja, a MEVME egykori székházának helyén emelt emlékművet az OEE 2013. évi Vándorgyűlésén avatták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!