Gazdaság

2017.08.22. 09:52

Ezeket a szakmákat érdemes tanulni Fejér megyében

A munkaerőhiányra reagálva kiadták a támogatott szakképzések listáját.

Szauer Annamária

Melyik szakmában érdemes gondolkodni, ha mindenképpen gyorsan szeretnénk munkahelyet kapni?

A net.jogtar.hu-n mi is utánanézhetünk mely képzésekre adott támogatást az állam Fejér megyében. Ezek közé főként azok a területek tartoznak, amelyek szakemberhiánnyal küzdenek.

Aki az egészségügy felé szeretne indulni, annak az ápolóképzés a legkézenfekvőbb. Ez a munkakör Fejér megyében bekerült a támogatottak közé, így bátran jelentkezhetnek a diákok.

Az autó- valami a gépiparban már több szakma közül válogathatunk. A támogatottak közé bekerültek az automatikai technikus, autószerelő, elektronikai műszerész, gázipari technikus és a gyártósori gépbeállító is.

A klasszikus munkaköröket is igyekeznek vonzóvá tenni. Ennek érdekében került a listára a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, az útépítő, a szerszámkészítő, villanyszerelő és a víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő is.

Akit ezek a pályák nem vonzanak kipróbálhatja magát vegyész technikus és vízminőség-védelmi szaktechnikus képzésben, hiszen ezek is a támogatottak közé kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!