Gazdaság

2017.03.02. 14:16

Gyors és egyszerű nyugdíjkalkulátort készített a pénzügyi tanácsadó cég! (x)

Szeretne többet megtudni arról, hogy mennyi pénzre számíthat a nyugdíjas években?

Sokan vannak, akik a munkával töltött időszak kezdetén még nem gondolnak arra, miből élnek meg a későbbiekben. Az évek múlásával azonban egyre többször szóba kerül a nyugdíj, és a tapasztalatok már csak saját szüleink példájából látva is katasztrofálisak. Az üzletekben a nyugdíjasok többszörösen meggondolják, milyen élelmiszerekre költsenek, és akkor még nem is beszéltünk az olyan kiadásokról, mint az egészségmegőrzés.

Az éves nyaralás, az időnként beiktatott hosszú hétvégi kiruccanás, az autófenntartás és a hobby-ra való áldozás sokak számára természetes. De vajon megengedhetjük-e majd mindezeket magunknak akkor is, ha nyugdíjba vonultunk? A kérdés mind többeket foglakoztat, hiszen az állami nyugdíjról bebizonyosodott, hogy korántsem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és a jövőben egyre kiszámíthatatlanabbá válik majd. Létezik bármilyen megoldás az anyagi biztonság megteremtésére? A hitelintézetek által kínált megtakarítási formákhoz nem jár állami támogatás és a kapható kamat is nevetségesen alacsony. Megéri tehát célirányosan gondolkodni, és az olyan megoldásokat előnyben részesíteni, amelyek kifejezetten az öngondoskodás lehetőségét teremtik meg.

Az internet a szórakozáson, munkán és kapcsolattartáson túl akkor is nagyon hasznos választásnak bizonyul, ha tájékozódásról van szó. Napjainkban már néhány kattintással megtudhatjuk, hogy mennyi nyugdíjra számíthatunk jelenlegi nettó fizetésünk és életkorunk függvényében. Természetesen nagyon fontos, hogy megbízható online kalkulátor mellett tegyük le a voksot, hiszen csak így kaphatunk valós képet a várható összegről. Hazánk népszerű pénzügyi tanácsadó cége most kifogástalanul működő megoldással áll minden érdeklődő rendelkezésére. Íme, a kalkulátor,  amely mellett egyre többen döntenek a tisztánlátás érdekében.

Sokan azt gondolják, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz a megszokott életszínvonal fenntartására. Tény viszont, hogy nyugdíjasként olyan plusz kiadásokkal is számolni kell majd, melyek a korábbiakban talán csak kisebb mértékben merültek fel. A gyógyszerek kiváltása, az időnként felmerülő egészségügyi ellátás mind-mind költségvonzattal bír, és akkor még nem is a kimagasló színvonalat nyújtó magánklinikákról beszélünk. Érdemes tehát mielőbb elgondolkodni azon, hogy milyen megtakarítási formára essen a választás. A Nyugdíj Előtakarékossági Számla mellett a nyugdíjbiztosítás is nagy népszerűségnek örvend, ráadásul állami támogatást is igénybe lehet ezekhez venni.

Nem ismeri ki magát pénzügyi területen? Biztos akar lenni abban, hogy valóban az elképzeléseinek leginkább megfelelő nyugdíjcélú megtakarítást választja? Ahelyett, hogy találomra döntene, inkább kérjen segítséget! Fontos azonban, hogy mindenképpen olyan céget válasszon, amely független szakértőkkel áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően ugyanis minden tekintetben saját lehetőségeinek és igényeinek megfelelő megoldás mellett sikerülhet majd dönteni. A nyugdíjas évek előre tervezhetőek akkor, ha időben elkezd az öngondoskodásról tájékozódni. A nyugdíjkalkulátor segítségével megtudhatja, mire számíthat akkor, ha kizárólag az állami nyugdíjra hagyatkozik. Készüljön fel, megdöbbentő lesz az eredmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!