2016.09.27. 16:20
Másodszor is termelői mustra Fejér megyében
Székesfehérvár - Idén másodszor rendezik meg a Fejér megyei termelői mustra kétnapos rendezvénysorozatát a hétvégén.
A programot pénteken szakmai nap vezeti be, ahol neves előadók tartanak prezentációt és konzultációt egyebek között az élelmiszerbiztonsággal, a kis- és őstermelők fejlesztési, pályázati lehetőségeivel, a termékek helybeli feldolgozásával és a csomagolásmentes értékesítéssel kapcsolatos kérdéskörökről.
Schultz György és Kiss Norbert Ivó tartott sajtótájékoztatót Fotó: Borbély Béla
A rendezvénysorozatról Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke és Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület elnöke tájékoztatott.
Az agrárkamara a rendezvény fő támogatója. Mégpedig azért, mert fontos, hogy a magyar emberek egészséges, hazai élelmiszert fogyasszanak - hangsúlyozta Kiss Norbert Ivó. A kamara megyei elnöke elmondta: egy neves professzor szerint a hazai földben megtermett sárgarépa mire az árusítóhelyre kerül, gyakran 1800 kilométert is utazik , pedig helyben vagy a közelben is megterem.
A gazdag termékkínálatot kulturális programok, szirti sas bemutató, tök- és káposztafigura faragó verseny egészíti ki.