Több áruházlánc is küzd a munkaerőhiánnyal - Az automatizálás lesz a megoldás?

2017. július 17., 08:30 szerző: Laci Patrícia, Kocsis Noémi
komment
A magyarországi kereskedelemben általánosan tapasztalható munkaerőhiány, emiatt lehet, hogy az automatizálás felé jobban nyitnak majd az üzletláncok a jövőben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy esetleges sztrájktól sem riadnak vissza a Tesco két kereskedelmi szakszervezetének vezetői, miután a sikertelen bértárgyalások miatt, a megalázó, 4000 forintos béremelési javaslat ellen az előző hét elején már demonstráltak az áruházlánc munkavállalói az egyik fővárosi áruház parkolójában. A megmozdulást szervező KASZ és KDFSZ együttműködése nyomán közel 400 munkavállaló és szimpatizáns tüntetett a tisztességes bérért. A szakszervezeti követeléseket egy petícióban fogalmazták meg, ebben többek között szerepel, hogy a cég tartsa be a korábban tett ígéretét, hogy országosan a három legjobban fizető munkáltató közé fog tartozni a szektorban. Továbbá, hogy a korábban alkalmazott rendszer szerint bérben is különböztesse meg a különböző felelősségi és nehézségi szinten dolgozó munkavállalókat.

A demonstrálókon túl az interneten véleményüket kifejező áruházi dolgozók is azt kérik, a vállalat biztosítson olyan létszámot az üzleteiben, amely csökkenti a munkavállalókra háruló óriási megterhelést. Az áruházakban dolgozó munkavállalók a rendkívül alacsony létszám miatt jelenleg 2-3 ember munkáját kénytelenek elvégezni, amely hosszú távon az itt dolgozók egészségére is káros hatással van. Nem csoda, hogy a túlterheltség miatt az alkalmazottak egy része inkább más helyen helyezkedik el. Sőt, nemrégiben az egyik hírportál foglalkozott azzal, hogy több üzletlánc is küzd a munkaerőhiánnyal, például nehezen találnak bolti eladókat vagy éppen szakképzett dolgozókat. A témával kapcsolatban próbáltuk kideríteni, mi a helyzet Fejér megyében.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, Fejér megyében alapvetően nincsen probléma a létszámmal az üzleteikben, viszont a Bicskén működő húsüzemükben és az egyik logisztikai központjukban már küzdenek munkaerőhiánnyal.

- A logisztikai központunk tekintetében nehezen találunk sofőröket, ezen kívül nagy problémát jelent évek óta a húsüzemben tapasztalható henteshiány. Az országból a hentesek Ausztriába és Németországba mennek dolgozni elsősorban - közölte Maczelka Márk.


A túlterheltség és a nem versenyképes fizetés demotiválhatja az alkalmazottakat 	Fotó: Shutterstock

Kértünk Fejér megyére vonatkozóan adatokat az Alditól, akiknél az egész országot tekintve 250 betöltetlen állás van az említett hírportál információi szerint, de nem kívántak nekünk nyilatkozni.

Madarász Viktort, a Korona Zrt. kereskedelmi igazgatóját is felkerestük, aki elmondta, ők nem tapasztalják a munkaerőhiányt, szerinte ez a tendencia a multikat érinti.

- A munkaerőhiány fő oka, hogy nehéz magas béreket fizetni a kereskedelemben - mondta Madarász Viktor, aki szerint az emberhiány további automatizáláshoz vezethet.

- A nagy üzletláncok tovább automatizálhatnak, például megnő a házhoz szállítások száma, illetve az automata kasszákból is több lehet
- magyarázta a kereskedelmi igazgató, aki úgy látja, hogy az emberhiány orvoslására akár a közmunkaprogramot is lehetne fejleszteni úgy, hogy egyre több olyan ember kerüljön át a közmunkások közül a kereskedelembe, akik alkalmasak lennének az adott pozícióra.

Laci Patrícia, Kocsis Noémi

2017. július 17., 08:30 szerző: Laci Patrícia, Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...