Gazdaság

2017.02.08. 15:18

Készülnek már a Valentin-napra

Valentin-nap, azaz a szerelmesek ünnepe közeledtével egyre kelendőbbek a virágok a fehérvári termelői piacon.

Laci Patrícia

Volt miből válogatni a fehérvári termelői piacon szerdán. A  gyümölcsök, a mézek, a húsok, illetve a zöldségek továbbra is népszerűek a vevők körében, ám a Valentin-nap közeledtével a virágárusoknál is többen megfordultak.

Nemes Miklósné, s lánya, Nemes Katalin szebbnél szebb virágokat, illetve apróbb kiegészítőket árulnak. Nemes Katalin elmondta, azt vette észre, hogy a Valentin-nap elsősorban a fiatalok körében népszerű, a legklasszikusabb ajándék február 14-én pedig egy szál vörös rózsa, a virágcsokrokat inkább ballagásra, névnapra, halottak napjára  vagy éppen szülinapra viszik a vásárlók. Valentin-napra még a virágdobozok is kelendőek.

Képünkön Nemes Katalin édesanyja, Nemes Miklósné szerepel. A hölgyek szerint Valentin-napot inkább a fiatalok tartják

Vannak olyan virágdobozok, melyekben csak rózsák vannak, de egyre népszerűbbek a vegyes virágboxok is, melyekben a rózsán kívül van frézia vagy éppen krizantém.

Katalin szerint változó, hogy ki mikor vásárolja meg egy-egy alkalomra a virágot. Ha olyan növényt adnak ajándékba, amely alapból is sokáig eláll, azokat előbb beszerzik, viszont amelyeknek rövid az élettartamuk, azokat az utolsó pillanatban vásárolják meg.

Az árus elmondta, a tavaszi virágok is már jelen vannak, ilyenek például a jácint, a tulipán és a frézia. A növények közül sokan kedvelik az orchideát, de a lepkeorchidea helyett a különlegesebb fajtái kerültek előtérbe, például a dendrobium vagy a cymbidium.

Katalin észrevette, a vásárlók egyre jobban odafigyelnek most már a minőségre is, fontos számukra, hogy a növény friss legyen, de sokáig el is álljon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!