Gazdaság

2017.06.22. 10:28

Kilenc megyei település részesült a keretből

Tíz település pályázott, s kilenc részesült visszatérítendő támogatásban a megyei önkormányzat kezelésében levő Pénzügyi Keretből.

B. Kiss László

A keret terhére kifizetendő összesen 71 millió forint elosztásáról a Pénzügyi Keret Közgyűlése döntött csütörtökön. A grémiumot a megye 58 polgármestere alkotja, elnöke Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke. Ő tájékoztatta lapunkat.

A Pénzügyi Keret Közgyűlésének döntéséről Molnár Krisztián adott tájékoztatást Fotó: feol.hu

Eszerint a keretből helyi utak helyreállítására, csapadékvíz elvezetésre Pázmánd önkormányzatának 5.6 millió forint, Kulcs részére a település egészségügyi alapellátásának biztosításához ingatlanvásárlásra 17.7 millió forint, míg Kőszárhegynek a polgármesteri hivatal áthelyezéséhez szükséges ingatlanvásárlásra 5 millió forint összegű fejlesztési forrás jutott. Fehérvárcsurgó a Kéthly utca burkolatának felújítására 8.8 millió, Nádasdladány a település belterületi útjainak felújítására 8 millió forintban részesült. Ezen kívül a közgyűlés Pátka önkormányzata részére a Helyi Építési Szabályzat elkészítésére 2 millió forintot, Pákozd önkormányzatának a köztemető teljes felújítására és csapadékvíz elvezetésre 9 millió forintot, Tác részére útburkolat javításra és vízelvezető árok rendezésre 10.5 millió forintot szavazott meg. Lajoskomárom önkormányzata a temetőkert bővítésre és ravatalozó felújításra összesen 4.5 millió forintban részesül. Nagylók pályázatát azért nem támogatták, mert a község a TOP pályázatokból, a lakosság számarányához viszonyítva az átlagnál több támogatásban részesült – tudtuk meg Molnár Krisztiántól.

A támogatásokat – egy év türelmi időt követően – 3 év alatt kell az önkormányzatoknak visszafizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!