Gazdaság

2014.04.17. 13:20

Kiválóan szerepeltek a megyei diákok

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon óriási sikert értek el megyénk diákjai.

Klecska Ernő

Három első helyezést, két második helyezést és három harmadik helyezést nyertek el a döntőben szereplő székesfehérvári versenyzők. Dunaújvárosból három diák, két első és egy második helyet szerzett meg. A diákok 38 szakmában mérték össze tudásukat.

A szakmunkás tanulók országos versenyének döntőjébe jutásért gratuláció és elismerés járt. A dobogó legmagasabb fokán álló kiválóságoknak Orbán Viktor miniszterelnök adta át a díjakat. A második helyezettek Czomba Sándor államtitkártól, a harmadik helyezettek Parragh Lászlótól, a MKIK elnökétől vehették át az érmeket.

Egy jó szakma felér egy diplomával – a verseny történetében példa nélküli a megyei siker (Fotó: FMKIK)

Orbán Viktor miniszterelnök a díjkiosztó ünnepségen elmondta, hogy a versenyen elért kiváló eredmények nagyban hozzájárulnak a kétkezi munka presztízsének növeléséhez. A kormány és a kamarák jövőbeni együttműködése többek között ezt a célt is szolgálja.

Első helyen végzett Nagy Ádám János bútorasztalos, Rózsahegyi Kinga férfiszabó, Édes Kristóf központifűtés- és gázhálózat–rendszerszerelő, Fáki Axel Csaba, géplakatos és Szarka Zoltán, hegesztő.

Második helyezett lett Dezső Dávid burkoló, Máté Alexandra férfiszabó, Csikós Tamás festő, díszítő, mázoló és tapétázó.

Harmadik helyezést ért el Major Kinga férfiszabó, Szakács András kárpitos, Horváth Dániel magasépítőtechnikus.

A fesztiválon idén már közel 15 ezer látogató vett részt. Fejér megyéből 440 diák és kísérőik követhették figyelemmel diáktársaik munkáját, versengését az országos döntőben A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VII. Szakma Sztár Fesztiválon április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor.

Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által a kamara gondozásába átadott 38 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Az elődöntőkön országosan közel 4 ezer fiatal vett részt. Az ott legjobb eredményt elérő versenyzőket hívták be a szakmák – szakképző intézmények tanműhelyeiben szervezett – előválogatóiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!