Gazdaság

2017.02.22. 23:20

Közeleg a határidő

Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják.

Fejér Megyei Hírlap

Erre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.Az egyszerűsített adóraktári engedéllyel rendelkezőknek a nyilatkozatot március 10-ig kell kitölteniük, hogy tevékenységüket egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként folytatják. A NAV valamennyi engedélyesnek, az adómentes felhasználókat kivéve, valamint azoknak, akiknél az engedélyt nyilvántartásba vétel váltja fel, március 15-ig megküldi az engedély vagy nyilvántartásba vétel tervezetét.

Az új szabályozásnak megfelelő végleges engedélyt vagy nyilvántartásba vételt március 29-ig adja ki a NAV elektronikusan. A közlemény emlékeztet: április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz.

A legfontosabb változások között kiemelik a jövedéki eljárások - nyilvántartás-vezetés, adatszolgáltatás - elektronizációját, az adókockázathoz igazodó jövedéki biztosítékot, az engedélytípusok számának csökkentését, a kisüzemi bortermelő jövedéki kategória bevezetését, valamint az egységes uniós szabályozás miatt az energiaadó-törvény jövedéki szabályozásba integrálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!