Gazdaság

2016.11.28. 19:15

Már mesterszakon is indít képzést a frissen a városba települt Corvinus

Székesfehérvár - A duális képzés állt a hétfőn másodszor megrendezett Alba Regia Felsőoktatási Expo fókuszában.

B. Kiss László

A Székesfehérvár önkormányzata által középiskolások számára rendezett expón nem csak a város felsőoktatási intézményei, de számos olyan cég is képviseltette magát, amely részt vállal a duális képzésben.

Manapság a technológia korszakváltás idejét éljük, amikor kulcskérdéssé lépett elő, hogy lesz-e elég szakképzett munkaerő a városban a helyi gazdaság számára - fogalmazott a megnyitón Brájer Éva alpolgármester. A Budapesti Corvinus Egyetem, amely frissiben indított alapképzéseket Fehérváron, megtalálta helyét a királyok városában - mondta el köszöntőjében Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes.

Szavai szerint az egyetem a duális alapképzések vonatkozásában kiemelt helynek tekinti a megyeszékhelyet. A rektorhelyettes arról is beszámolt a pályaválasztási expó középiskolás közönségének, hogy a Corvinus Egyetem 2017 szeptemberében - két szakon - már mesterképzést is indít Székesfehérváron. A kommunikáció és médiatudomány, illetve a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakok levelező tagozaton indulnak, és a második diploma megszerzését szolgálják.

Az expó látogatóit Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola oktatási rektorhelyettese is köszöntötte.

A végzős középiskolások hosszú időre kiható döntés előtt állnak. s hogy ez a döntés sikeres legyen, azt szolgálja az expó. A Kodolányi rektorhelyettese hangsúlyozta: a duális képzésben a hallgatók - az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan - a gyakorlatban sajátítják el az ismereteket. S a gyakorlóhelyül szolgáló cégek általában rögtön munkahelyet is kínálnak a tőlük kikerülő friss diplomásoknak.

Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese pedig arról beszélt, hogy intézménye 2015-ben kísérleti jelleggel indította el fehérvári karán 20 fő számára mérnök-informatikus szakon a duális képzést. Most ősszel 60-ra nőtt a duális alapszakon tanulók száma, jövőre pedig már több mint 100 hallgatóval számolnak, Az Óbudai Egyetem képzési programjának korszerűsítése jegyében 2017-től új tanterveket vezetnek be, melyekhez megújított online tananyag társul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!