Gazdaság

2017.02.20. 11:29

Másfélszer több hűtőt vásároltak

A tartós műszaki fogyasztási cikkek értékesítése a tavalyi utolsó negyedévben 3,5 százalékkal haladta meg 2015 azonos időszakának a teljesítményét, és az összforgalom elérte a 205,5 milliárd forintot.

B. Kiss László

A GfK a legnagyobb mértékű  forgalomnövekedést  a háztartási nagy- és kisgépek árucsoportjában mérte – tűnik ki a piackutató cég  legfrissebb adataiból. 2016 negyedik negyedéve a hazai szórakoztató elektronikai piacon pozitív eredménnyel zárult: az értékesítés teljes forgalma a mért kategóriákban 9,3 százalékos növekedést mutatott. A szektor bővüléséhez hozzájárult még a hangprojektorok, akciókamerák és a hordozható audiotermékek piaca. A fotófelszerelések iránti kereslet viszont erősen csökkent,  a kereslet  a drágább készülékek felé tolódott el. 1

4,2 százalékkal bővült a háztartási nagygépek piaca az 2016 októberi, decemberi időszakban. A hűtőgépcsere programnak köszönhetően a hűtők és fagyasztók iránti kereslet bővülése meghaladta az 50 százalékot!

Kétszámjegyű volt a növekedés  például az olajsütők, a kávéfőzők és a porszívók esetében is. Az IT szektorban  a legnagyobb visszaesést a tabletek szenvedték el. Ami pedig a telekommunikációt illeti:  a szektor hazai forgalma 2016 utolsó negyedévében is nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!