Gazdaság

2015.04.21. 12:59

Múltidéző: Külföldi kiállítások - megnyitott a BNV

A Videoton minden évben szerepel a nemzetközi vásárokon. 1977. őszén Lipcsében, Plovdivban és Brnoban voltak jelen termékeikkel.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Szeptember minden évben a nemzetközi kiállítások és vásárok hónapja. Egy-egy ilyen nemzetközi „randevú" az új termékek bemutatására, kapcsolatok felvételére is alkalmas. A Videoton termékei révén már jól ismert a nagyvilágban, éppen ezért a nagy nemzetközi kiállításokon és vásárokon várják és elvárják a székesfehérvári nagyvállalat termékeit és képviselőit. A hét végén zárja kapuit a Lipcsei és a Plovdivi Nemzetközi Vásár, és a jövő héten nyitják az ugyancsak hagyományos Brnoi Nemzetközi Gépipari vásárt. Tegnap délelőtt telefonon érdeklődtünk Lipcsében és Plovdivban, illetve kértünk tájékoztatás itthon a Brno-i előkészületekről.

A fiatalok megújuló álma még mindig a táskamagnó: A BRG – sok, nem éppen alaptalan bírálat után – most nagyon vonzó kazettás magnetofont mutatott be, amelynek nyilvánvaló előnye, hogy elemmel, akkumulátorral és hálózatról egyaránt üzemeltethető és – ha igaz, perceken belül meg is vásárolható.

Lipcse: – Halló itt Vay András, a Videoton berlini kirendeltségének vezetője. Az őszi vásáron, itt Lipcsében mi minden évben csak információszolgálattal és természetesen tárgyalásra kész ajánlatokkal jelentkezünk. A tényleges termékbemutatók tavasszal. Részben a vásár területén, másrészt az úgynevezett Handelshof-ban. Termékeink – számítástechnikai berendezések – azért velünk vannak: prospektusok formájában. Több tízezer német nyelvű ismertetőt osztottunk szét az érdeklődőknek. Üzleti tárgyalásokat is kezdtünk, de ezekről még korai lenne nyilatkozni.

Plovdiv: – Halló, itt Petruzsán Zsuzsa, a Videoton Rt. dolgozója, a plovdivi vásár Videoton-kiállításának informátora. Plovdivban is számítástechnikai berendezésekkel jelentkezett vállalatunk. A viszonylag kis kiállító terület – 40 négyzetméter – sok érdeklődőt vonz. Kiállítottunk periféria-egységeket, s a VTS 56-100 szinkron terminált. Érdekesség, hogy itt Plovdivban, bár nem szakosított a kiállítás, szinte valamennyi számítógépet gyártó cég, nyugatiak és szocialisták, képviseltetik magukat. Így az összehasonlítás lehetőségén túl a konkurenciát is jelöli. Üzletkötés még nem történt, de érdemi tárgyalások folynak. A vásár holnap zárja kapuit.

Brno: A Hungexpo sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint szerdán Brno-ban megnyíló nemzetközi gépipari vásáron a magyar vállalatok összesen 1265 négyzetméteres kiállító területen jelentkeznek. A vásárra jelentkezett 15 magyar kiállító között – 50 üzem, 200 termékét képviselik – szerepel idén is a Videoton. Itt is számítógépeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!