Gazdaság

2017.04.05. 13:14

Fizetés, jó légkör, biztonság? Önnek mi a legfontosabb, amikor munkahelyet választ?

Bár veszített jelentőségéből, még mindig a fizetés az elsődleges szempont az álláskeresők számára.

B. Kiss László

A fenti megállapítás egy most publikált felmérés eredményét tükrözi.

Az elhelyezkedésnél a munkavállalók számára a következő legfontosabb szempont az, hogy milyen a munkahelyi légkör. Ennek szerepe  egyébként  jelentősen felértékelődött: háromból két munkavállaló veszi figyelembe, amikor munkahelyet választ. A legfontosabb öt döntési tényező között még a hosszú távú biztos állás, a munka és magánélet közti egyensúly biztosítása, valamint a pénzügyi stabilitás szerepel.

A magyar munkáltatóknak ugyanakkor továbbra is van mit behoznia ezen a téren (is): az elemzés szerint a legnagyobb eltérés a munkavállalók elvárása és a vállalatok nyújtotta lehetőségek között éppen három olyan tényezőnél – kellemes légkör, munkahely biztonsága, karrier és család közti egyensúly megteremtése – jelentkezik, amelyek szerepelnek a munkavállalók top5-ös preferencialistájában.

Míg egyébként a  nők számára   a munka és magánélet egyensúlya, valamint a rugalmas munkabeosztás igen fontos szempontok, addig a férfiak jobban motiválhatók a karrierépítés lehetőségével – derült ki a fölmérésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!