Gazdaság

2015.05.13. 17:37

Mezőgazdasági összeírás 20 Fejér megyei településen

Mezőgazdasági összeírás lesz május 23. és június 15. között, amely a megye 20 települését érinti.

B. Kiss László

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) minden évben elvégzi az egyéni gazdálkodók által művelt föld- és vetésterület, valamint az állatállomány felmérését. Az összeírás a magyar agrárium, ezzel együtt a gazdálkodók érdekeit szolgálja, a begyűjtött adatok a hazai és uniós szakpolitikai döntések meghozatalához szükségesek.

Az egyéni gazdaságok összeírását a KSH május 23-a és június 15-e között idén is elvégzi. Az összeírt egyedi adatokat a KSH titkosan kezeli és kizárólag statisztikai célra használja. Az adatok közlésére csak összesített formában kerül sor.

Fejér megyében 20 települést érint a felmérés. Ennek során a kérdezőbiztosok a gazdaságok május 31-ei vetésterületéről és állatállományáról tesznek fel kérdéseket. Az összeírók a megyében Aba, Bicske, Csabdi, Gánt, Lovasberény, Mezőfalva, Mezőszentgyörgy, Nadap, Perkáta, Polgárdi, Sárbogárd, Sárkeresztúr, Sárosd, Seregélyes, Soponya, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Tác, Vereb és Zámoly kijelölt településrészein minden címet felkeresnek. A KSH kéri a gazdálkodókat, hogy válaszadásaikkal segítsék az igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosokat, akik ellenőrzés céljából egyes címeket másodszor is felkereshetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!