Gazdaság

2016.04.28. 17:40

Sokat segíthetünk vele

Székesfehérvár - Május 20-áig kell benyújtani az adóbevallást, és addig rendelkezhetünk az 1+1 százalékokról is.

Buthy Lilla

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára, Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, Steinbach József református püspök és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke tartott tegnap sajtótájékoztatót a püspöki palotában.

Soltész Miklós államtitkár mindenkit arra biztatott, ajánlják fel adójuk 1+1 százalékát az egyházaknak és a civileknek Fotó: Molnár Artúr

Hangsúlyozták, az egy százalékokból befolyt bevétel az egyházak és a civilek legjelentősebb szabadfelhasználású bevétele. Tavaly 4,1 millió adózóból 3,4 millió rendelkezett adója egy százalékának felajánlásáról. 2014-ben az egyházaknak 1 millió 31 ezren, tavaly pedig már 1 millió 93 ezren ajánlották fel adójuk egy százalékát. A nonprofit szervezeteknek felajánlott egy százalékok száma 2 millió 54 ezerre nőtt a 2 millió 29 ezerhez képest. Fontos, hogy azok is dönthetnek az egy százalék sorsáról, akik az adókedvezmény igénybevétele miatt nem fizetnek adót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!