Gazdaság

2017.04.19. 05:49

Szombathely sok lehetőséggel rendelkezik betöltendő állások terén (x)

A Dunántúl nyugati részén található Szombathely, amely nevét arról kapta, hogy szombati napokon tartották a különféle vásárokat a városban.

A kulturális életébe beletartoznak az évente megrendezésre kerülő rendezvények, amelyek a következők: A Bartók Fesztivál és Szemináriumot érdemes meglátogatni.

A Bloomsday: James Joyce szobor és Ulysses regényének főhőse Leopold Bloom családjának itt található lakóház köré szervezett kulturális eseménye is remek kikapcsolódást kínál akár az egész családnak. A fesztiválok szerelmesei tovább örülhetnek, ugyanis részt lehet venni a Lamantin Jazzfesztivál is. A film és zenerajongók tiszteletüket tehetik a Mediawave Nemzetközi Film és Zene fesztiválon, amely 2010-től Szombathelyen kerül megrendezésre. A történelem iránt érdeklődők is jól érezhetik magukat a városban, mindehhez a jókedvet biztosítja a Savaria Történelmi Karnevál.

A cikkben már említésre kerültek a különféle szabadtéri események. Akik szeretnek efféle rendezvényeken részt venni, azok jól figyeljenek: Iseumi Szabadtéri Játékok - opera és musical előadások a világ 3. legnagyobb Iseumában páratlan kikapcsolódást, és szórakozást nyújthatnak a látogatók számára. Szombathely a vásárairól is híres egyaránt. Részt lehet venni, és meg lehet tekinteni a legkülönfélébb portékákat a Márton-napi Vásáron, valamint a Szent György-napi Vásáron is. A kulturális épületek közé tartozik a Capella Savaria, a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, a Weöres Sándor Színház, valamint az Agora Művelődési és Sportház.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez nagyban hozzájárulhat egy könyvtár megléte is. Az idősebbek előszeretettel járnak könyvtárba, de a fiatalság köreiben is ott leledzik még az olvasás iránti vágy. A fiatalabb korosztálynál lényeges szempont az ifjúsági irodalom. Manapság sokan foglalkoznak a gyerekek olvasási szokásaival, és sokan állítják azt, hogy mindenképpen olyan művet érdemes olvasniuk a fiataloknak, amely érdekli őket. A Harry Potter könyvsorozat olyanokkal is megszerettette a könyveket, akik előtte egyáltalán nem szerettek olvasni.

Mindehhez csak egy jó történet kellett, és olyan karakterek megalkotása, amelyek egyidősek az ifjúsággal. Az oktatási intézmények közül kiemelkedő a Nyugat-magyarországi Egyetem. Mindezek mellett álláslehetőségeket is lehet találni a városban. A Szombathely állás kínálatában mindenki találhat magának megfelelő munkát. A kommunikáció és média világa napjainkban igen csak népszerűvé vált a munkát keresők körében. A legtöbb állást kereső ebben az ágazatban képzeli el jövőjét. Fontos azonban kihangsúlyozni azt, hogy a munka telített lett, így a kapcsolati rendszer fontossá, és kiemelkedővé vált azoknak, akik szeretnének dolgozni a médiában.

A szellemi munkák végzéséhez általában felsőfokú, vagy OKJ-s végzettséggel kell rendelkeznie a munkavállalóknak. Továbbá nagyon fontos még a tapasztalat is, hiszen a munkahelyek manapság már nem foglalkoznak az alkalmazottak betaníttatásával. Cégek szoktak keresni munkaerőt irodai adminisztrátor pozícióba. Az állás betöltéséhez általában elegendő a középiskolai végzettség is. A feladatok közé tartozhat a különböző adatok számítógépes rendszerben történő rögzítése, valamint számlák elkészítése, nyomtatása, valamint ezek iktatása, lefűzése.

Az alábbi kompetenciákkal kell rendelkeznie a jelentkezőnek, ahhoz hogy betöltse az állást: felhasználói szintű számítógépes ismeret, terhelhetőség, monotonitás, és megbízhatóság. A fizikai munkák közé tartozik a betanított munka, amely magába foglalhatja a gyári munkát is. Számos más álláslehetőséget is találhat az oldalon, ha esetleg más szakma érdekli Önt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!