Gazdaság

2016.05.26. 13:02

Tell me something...

Állásinterjú idegen nyelven? Nem kell megijedni, ám a felkészülés nagyon fontos. A tudás frissíthető.

Bokros Judit

Aki szerette volna a tudását tesztelni, az a női karriernap személyes tanácsadásain részt vehetett például idegen nyelvű próbainterjún is. Ehhez tanácsos volt önéletrajzot vinnie magával - ami egyébként is jól jött a helyszínen -, hogy az interjúztató az abban található adatokra is rákérdezhessen.

A beszélgetés ilyenkor természetesen nem olyan, mint élesben, kevésbé feszült az ember, mégis megvan az interjúszituáció, amikor a másik fél nem segít magyarul. A kérdező - aki adott esetben nyelviskola munkatársa volt - ilyenkor a munkáltatók részéről gyakrabban elhangzó kérdésekből, témákból válogat. Így az általános bemutatkozás és a Beszéljen magáról! (angolul: Tell me something...) felszólítás után rá lehet térni mondjuk arra, mi volt az előző munkahelyen a legstresszesebb helyzet, s azt hogyan kezelte az illető, milyennek tartja a jó főnököt, mit gondol, hogyan látják, látták őt a munkatársai, s hogyan képzeli el az álomkarriert?

A kérdező, munkáltató kitérhet természetesen akár a bérigényre is, az erre vonatkozó kifejezéseket, szavakat szintén fontos átnézni. A lényeg a folyamatos beszéd, az, hogy az illető jól feltalálja magát, s ha nem jut eszébe valami, akkor találjon megoldást a helyzetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!