Gazdaság

2017.02.23. 22:53

Több mint 3000 gazda részesül kártérítésben

Ötmilliárd forintot biztosít mintegy 3300 gazda részére a 2016. kárenyhítési év kedvezőtlen időjárási jelenségei miatti veszteségeikre a Földművelésügy Minisztérium.

B. Kiss László

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tag és az elmúlt év káreseményei alapján jogos igénnyel rendelkező termelők a Magyar Államkincstár vonatkozó határozatát követően a napokban kaphatják meg kárenyhítő juttatásukat. A 2016-os kárenyhítési évet a tavaszi fagykárok és jégesőkárok jellemezték, az összes kifizetés közel 90 százalékát ezekre a káreseményekre és döntően az ültetvénnyel rendelkező károsultak veszik igénybe - tájékoztatta lapunkat az FM.

Az Országgyűlés most megnyílt ülésszaka tárgyalja az aszálydefiníció kiegészítését, a termelési értékcsökkenési limit újraértelmezését, s az országos jégkármegelőző rendszer jövőbeni működési forrásainak biztosítását is magában foglaló, termelői visszajelzések alapján született FM kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!