Gazdaság

2016.05.04. 19:01

Új ásványvíz Fejérből

Csákvár - Átadták a Spiller Kft. ásványvíz-palackozó üzemét. Az 1,2 milliárd forintos fejlesztéshez a cég uniós támogatást is kapott.

Klecska Ernő

Az Aqvital ásványvizek palackozására létesített üzemet tegnap Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs polgármester és Nagy Sándor tulajdonos-ügyvezető adta át.

Az átadón elhangzott: a környék nem alkalmas ipar telepítésére, ezért a helyi értékekre alapozva kell munkahelyeket létrehozni. Nagy Sándor elmondta: az 1,2 milliárd forintos beruházáshoz 480 millió forint európai uniós támogatást nyertek, s ezzel harminc új munkahelyet hoztak létre.

- A létesítményben csúcstechnológiájú gépek dolgoznak, s ezek óránként nyolcezer palack ásványvíz előállítására is képesek. Először a kisebb bolthálózatok polcaira szeretnének felkerülni a termékekkel, aztán a nagy áruházláncokat veszik célba. Az üzemben jelenleg az Aqvital szénsavas és szénsavmentes ásványvizet palackozzák, amelyhez az alapanyagot a helyi kútból nyerik, de pár héten belül sportitalokat, vitaminos és lúgos ásványvizeket is előállítanak - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!