Gazdaság

2015.05.06. 12:18

Virágba borult a piac, itt a szezon

Virágzik a piac: a muskátlik, petúniák, dáliák, vinkák és tátikák gazdag választéka zavarbaejtő.

S. Töttő Rita

Javában zajlik a kert- és balkonszépítés szezonja, a székesfehérvári piacon zavarbaejtő választékkal találkozhatunk a kiültetendő virágok terén. Szakavatott és laikus hobbikertész is megtalálhatja most a számítását, főleg mivel az eladók szívesen és ha kell, részletekbe menően segítenek a megfelelő növény kiválasztásában.

A muskátli népszerűsége töretlen, ára nagyságától és minőségétől függően változó: láttunk 370, 400 és 450 forintért is. Aki szegfűt szeretne ültetni, 350 forint körüli árra számítson. Színesíthetjük a látványt futópetúniával is, amely 500 forintért kínálja magát, vagy törpe dáliával, amely pedig 300 forintba kerül. Aki a hagyományos tátikára vágyik, 150 forintért vásárolhat, vinkát pedig 170-ért. Színesek, szépek és még mind növekszik, új bimbót, virágot hoz, ha jó helyre kerül.

Koch Norbert muskátlit árul a székesfehérvári piacon, ahol kapható persze sok minden más is, amit a hobbikertész csak kívánhat

Aki hasznos és közben illatos növénnyel díszítené a balkonját, válassza a szelíd szépségű szúnyogvirágot, amely citrusos illatával mindenkit levesz a lábáról, nem mellesleg elriasztja a vérszívókat. Sőt, néhány hónap alatt igazi nagy bokorra számíthat az, aki 150 forintért megvásárol egy kisebb tövet.

Nagy keletje van manapság a fűszernövényekből összeállított kiskertnek is, amelyhez az alapanyagot megtalálhatjuk a piacon. Bazsalikom, rozmaring, citromfű és még sok minden más palántája 250 forint, ám ezeket még kicsit nevelgetni kell, hogy bokrosodjanak. A paprika és a paradicsom ültetésének is most van itt az ideje. A fehérvári piacon átláthatatlan mennyiség és fajta között válogathatunk, ezért itt és most csak néhányat említenénk. A koktél paradicsom palántája 130, 150 és 200 forintért kapható, a szálas paprikáé pedig 50-ért. Megjelent a magyar eper is a piacon, amelynek I. osztályú változata kilónként 2500, a II. osztályú pedig 1500 forintért kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!