Gazdaság

2017.08.03. 12:23

Vonzó uniós hiteleket kínálnak az OTP fiókok

SZÉKESFEHÉRVÁR A megyében hét MFB Pontot nyitnak OTP Bank fiókokban annak érdekében, hogy a vállalkozók és lakosság is gyorsan, könnyen jusson uniós forrásból hitelekhez.

Kormány határozat szabta feladatául az Magyar Fejlesztési Banknak, hogy a 2012-2020 közötti programozási időszakban hatékonyan, gyorsan és minél széles körben gondoskodjon az uniós források elosztásáról. Az MFB ennek érdekében fizikális közelségbe kíván kerülni a potenciális kedvezményezettekkel, s arra törekszik, hogy a vállalkozók és lakosok is lehetőleg megszokott bankfiókukban juthassanak hozzá ezekhez a hitelekhez,– ezt Tárnok László, az MFB munkatársa mondta el Székesfehérváron, az OTP Ősz utcai fiókjában található MFB pont megnyitása alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

A tavaly létrehozott 442 MFB Pont után az idén újabb kétszáz nyílik. Az utóbbiakra kiírt közbeszerzést – három másik pénzintézettel közösen – az OTP nyerte meg, így 163 fiókjában állít föl MFB pontot. Ezek közül 36 az Észak-dunántúli Régióban található. Fejérben Fehérváron és Dunaújvárosban nyitottak úgynevezett egyes típusú Pontot, ahol termékszakértő is segíti a hitelek közvetítését, és ezeken a helyeken a legteljesebb a termékek elérhetősége – tudtuk meg Németh Józseftől, az OTP Bank Nyrt. Észak – dunántúli Régió ügyvezető igazgatójától. Kettes típusú a bicskei, a gárdonyi és a móri OTP-ben található MFB pont, ami azt jelenti: ezeken a helyeken már nem vesz részt termékszakértő az MFB által levizsgáztatott OTP-s alkalmazott mellett az ügyféllel folytatott tárgyaláson. Az OTP sárbogárdi és az enyingi MFB Pontján pedig referálásra van mód – fogalmazott Németh József, aki hangsúlyozta: az MFB pontokkal online módon is lehetőség van kapcsolatban lépni.

Az átlagosnál kedvezőbb feltételek, kondíciók mellett nyújtott hiteleket energetikai beruházásokra, K+F-re, a versenyképesség javítására, illetve kapacitásbővítésre, infokommunikációs fejlesztésre, valamint foglalkoztatás-bővítésre igényelhetik a vállalkozások. Az MFB pontokon forgalmazott 16 pénzügyi termék közül kettő a lakosságot szolgálja: ezeket lakóingatlan energetikai fejlesztéséhez lehet fölhasználni.

A tájékoztatón jelen volt Égi Tamás alpolgármester, Radetzy Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke is. Mindhárman üdvözölték az MFB pontok nyitását. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!