Krimi

2024.05.03. 11:50

Bőnyi iskolai késelés: hiába gyerek, ilyen súlyos büntetésre számíthat Mirella támadója

A késelő édesapja betegszállítóként dolgozik a győri kórházban, látta is, ahogy kiemelték lánya áldozatát a mentőhelikopterből. Sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt.

A Szent István Király Általános iskolában történt a késelés Bőnyben

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Súlyos sérülést szenvedett a 12 éves Mirella, miután osztálytársa hátba szúrta egy késsel hétfőn az első órai szünetben a bőnyi általános iskolában. A lányt a győri kórházba szállították. A Tények információi szerint a késelő édesapja betegszállítóként dolgozik az intézményben, és éppen szolgálatban volt, sőt látta is, amint a lányt beviszik a kórházba.

Kamerán kívül azt mondta, szörnyű látványt, ahogy a lányt kiemelték a mentőhelikopterből. 

A támadó apja onnan tudta meg, hogy ő is érintett az ügyben, mert a rendőrök telefonon értesítették arról, hogy a késelő az ő gyermeke volt. Állítólag amikor ezt megtudta, a férfi sokkot kapott és kérte, hogy mentsék fel a munkavégzés alól.

Mirella édesapja is megszólalt a Tényeknek, ő arról beszélt, hogy a lány még mindig intenzív osztályon fekszik. A bőnyiek még mindig nem értik a történteket. Sokan ismerik a késelő lány családját.

Nem így ismertük meg. Nem ezt az oldalát. Teljesen normálisnak tűnt

– mondta egy helybéli. Más viszont arról beszélt, lehet, hogy a lány már hetek óta hordozta a kést a táskájában, csak nem tett semmit, mert abban bízott, hogy az osztálytársai leállnak a verbális bántalmazással.

A megkérdezett ügyvéd úgy véli, hogy nem veszik majd figyelembe enyhítő körülményként, hogy a lányt zaklatták a társai. Dencső Dávid, a fiatalkorúak szakjogásza úgy látja, a késelő súlyosabb büntetést kaphat, a büntetési tétel öttől tizenöt évig terjed. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában