Meghosszabbítottuk a nevezést a Tündérszépekre

2024.04.20. 18:00

A fotós szemével - jó tanácsok a leendő Tündérszépeknek!

Radnai Zoltánt legtöbben a táncparkett ördögeként ismernek, de otthonosan mozog a kamera mögött is, imád fotózni. Több szépségkirálynőt kapott már lencsevégre, sőt, a nagy sikerrel futó Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynőjének egyik fotósa is volt. Jó tanácsait hoztuk el a Tündérszép-jelentkezőknek.

Kecskés Zoltán

A mosoly mindig elvarázsolja az embert. Hogyan lehet ezt a jelentkezőkből előcsalogatni a fotózáson?

– Egy fotózáson különösen fontos a kölcsönös tisztelet és bizalom kiépítése, hogy közös legyen az elképzelés és a cél. Olyan képek megalkotása, ami a legtöbbet hozza ki a lányokból és elhiszik magukról, hogy megvan bennünk a lehetőség, hogy fantasztikus modellek legyenek. Én alapvetően egy jókedélyű ember vagyok, és mindig igyekszem viccelődéssel felszabadultá tenni a lányokat, így a fotózások mindig vidám hangulatban telnek. Fontos a pozitív attitűd megteremtése.

A modell gyakran kér segítséget a fotóstól, hogyan álljon, mosolyogjon a képeken? Mit tanácsolsz, melyik póz hozza ki a szépséget legjobban?

– Mindenkinek más és más póz áll természetesen és előnyösen. Nyilván vannak olyan beállítások, amiket már alapvetően a fotográfus tudja, hogy milyen előnyösek és jól mutatnak a végeredmény szempontjából. Az emberi szem szereti az íveket így mindig próbálunk olyan beállításokat eszközölni, amiken ezt kihangsúlyozhatjuk. A lényeg a természetesség és hogy senkire ne kelljen olyan mozdulatokat erőltetni, amik testidegen számukra. A lányok alapvetően szeretnek pózolni, így már a tükörben felmérik magukat, hogy mik tetszenek a számukra, mi fényképészek meg mutatunk új perspektívákat nekik.

Radnai Zoltán munka közben még jó néhány évvel ezelőtt a Fehérvár Szépe fotózásakor.
Fotó: FMH-Archív

A jelentkezőket különböző ruhaszettekben – utcai, elegáns, bikini – kapja lencsevégre a fotósunk. Mit tanácsolsz, mi alapján válasszák ki a hölgyek ruhadarabjaikat a fotózásra?

– Alapvetően olyan ruhadarabokat válasszanak maguknak az indulók, amiben saját maguknak is tetszenek. Javaslom az élénk színeket, illetve olyan ruhák felvételét, amik előnyösen állnak, és ami a  legfontosabb, amiben jól érzik magukat. Merjenek kísérletezni és nem feltétlenül hétköznapi meg szokott viseleteket választani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!