programsorozat

2020.03.02. 07:25

Jótanácsok a megújuláshoz – Backstage lesz a Művészetek Házában

A tavasz beköszöntével, amikor a természet felébred téli álmából, mi magunk is megpróbálunk regenerálódni, aktivizálódni. Ehhez nyújt segítséget a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozatának következő rendezvénye, amelynek középpontjában az egészség áll. Az eseménynek a Művészetek Háza ad otthont március 7-én, szombaton.

Borsányi Bea

A Backstage programsorozat márciusi eseménye az egészséges életmódhoz ad elméleti és gyakorlati segítséget, a rendezvény előadói a mini workshopok mellett ugyanis a gyakorlatban is bemutatják az előadásokban elhangzottakat. Szó lesz többek között Székesfehérvár természetvédelméről és a túrázásról. A tavaszi túrák során érdemes megcsodálni városunk tavaszi élővilágát, a Sóstó Természetvédelmi Területen kívül számos további helyszín várja a kirándulókat, így például az Aszalvölgyi árok, a Palotavárosi tavak és a Rácbánya környéke. Foglalkoznak majd az esetleges sportsérülésekkel és kezelésükkel, de arról is beszélnek, hogyan hozhatnak létre biokertet az erkélyen, hogy saját nevelésű fűszerekkel és zöldségekkel lássák el a konyhájukat. A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik a sportolás elkezdése, a fogyás, az életmódváltás. Év elején rendszeresen megtelnek az edzőtermek, tavaszra viszont elfogy a lelkesedés.

Mit tegyenek, hogy ez ne legyen így?

A programokra 10 és 14 óra között kerül sor. A rendezvény jógafoglalkozással zárul majd, amelynek résztvevői kipróbálhatják ezt a népszerű, a test és lélek számára egyaránt hasznos mozgásformát. Aki szeretne bekapcsolódni, az vigyen magával sportruházatot és matracot! A résztvevőknek érdemes magukkal vinni a programsorozat első, novemberi rendezvényén kibocsátott matricagyűjtő füzetet is, hiszen aki valamennyi Backstage-programon részt vesz, és azt a füzetbe ragasztott bélyegekkel igazolja, a júniusig tartó rendezvénysorozat végén ajándékot kap.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában