Fűben-fában orvosság

2023.02.01. 11:16

Milyen titkokat rejt a Fekete Sas Patika?

A patikus mesterség műhelytitkaiba leshetnek be a diákok a Csodapatika-órasorozat keretein belül még egészen március 31-ig.

Hajdú Marianna

Forrás: Tóth Réka

A "Múzeum a suliban" program keretében viszik házhoz, azaz iskolához a Fekete Sas Patikamúzeum foglalkozásait a Szent István Király Múzeum munkatársai.

A foglalkozáson az alsó és felső tagozatos diákok a Patikamúzeum történetéhez kapcsolódva ismerkedhetnek meg a hajdani patikusmesterség műhelytitkaival, a gyógynövények használatával. Hat részeben, hat tantárgy keretein belül ismerkedhetnek a gyerekek a gyógyszerészettel.

Történelem órán megtudhatják, hogyan gyógyítottak elődeink és hallhatnak a Fekete Sas Patika történetéről. Biológia órán a gyógyszerek alapanyagaival és egyes “hajmeresztő” gyógymódokkal ismerkedhetnek a gyerekek. Irodalom órán a gyógynövények ábrázolása lírában és prózában a téma, kémia órán az alkimisták tudományába is beleshetnek. Rajz órán fény derül a kérdésre: Miért olyan szépek a régi patikák? Latin órán pedig a tudomány nyelvét elemezhetik a diákok, de kipróbálhatják a tollas, tintás írást is.

Az órák egy része kézműves foglalkozást is magában foglal, ahol a témákhoz kapcsolódó apróságokat készíthetnek a diákok.

További részleteket a múzeum oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában