Kiderítettük a titkos receptet

2023.02.05. 12:24

„Mindent vivő" muffinok készültek Martonvásáron

Nemcsak ízre, de látványra is csodaszép muffinok készültek szombat délelőtt a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A lelkes gyerekek jobbnál-jobb dekoratív elemekkel öltöztették fel az ínycsiklandozó süteményeket, megmutatták, hogy igazi mestercukrász rejlik bennük.

Kecskés Zoltán

A lelkes gyerekek mestercukrásznak álltak.

Fotó: Kecskés Zoltán

A "Ki kér muffint" kérdésre mindenki kézfeltartással válaszolt a Piac + Program keretében meghirdetett habos-babos eseményen. Már megérkezésünkkor is szorgos, apró kezek munkálkodtak. 

A gyerekek egyértelmű kedvence a minél habosabb és krémesebb alkotások voltak.
Forrás: MartonKult

Az édességcsodákra cukorkák, csokoládék, gyümölcsök és különböző fondák kerültek. A teremben a szervező Martonkult munkatársai és a családok mellett a helyi hölgyklub tagjai sürögtek-forogtak – mint kiderült –, reggel óta sütötték a mennyei finomságokat. Mi pedig annak rendje és módja szerint vidáman szóba elegyedtünk velük és megtudtuk a „mindent vivő muffinok" nagy titkát,  hogy mitől is olyan finomak.

– Sokféle recept létezik, de miénk attól különleges, hogy nem olajjal, hanem margarinnal készítjük. És talán még ennél is fontosabb, hogy a tésztáját jól ki kell keverni.  Ez a nagy titok: egyszerű, de nagyszerű. Ezután már csak az a dolgunk, hogy 25 percre a sütőbe tegyük és már kész is! – osztották meg velünk örömmel a jókedélyű asszonyok a finomságok titkos receptjét.

Valaki még a mackóját is elhozta, hogy ő se maradjon ki a muffin díszítésből és a finomságok elfogyasztásából.
Forrás: MartonKult

A gyerekek egyértelmű kedvence a minél habosabb és krémesebb alkotások voltak,  legalábbis erről árulkodtak az orrukon és arcukon megbújó krémes maszatkák.  Öröm volt nézni ,ahogy a gyerkőcök különféle módon tömték magukba a maffinokat: volt aki először lenyalta a krémet és csak azután következhetett a tészta, míg mások egy ültő helyükben két harapásból elfogyasztottak egyet-kettőt. És ha már jól belaktak, akkor következhetett az elmaradhatatlan játszószőnyeg, miközben a felnőttek egy jó pohár kakaó vagy tea mellett kivesézhették a világ, és a település ügyes-bajos dolgait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában