Önfeledt gyermekkacaj kísérte a rendezvényt

2023.06.24. 21:58

Csillámtetkó, hajfonás és puncsszelet – nyolcadik alkalmához érkezett a Vízivárosi Kölyök Juniális (galéria)

Nyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton a városrészben már hagyományosnak számító Vízivárosi Kölyök Juniálist, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek a családok.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A mintegy hétezer ember lakta Víziváros több családi rendezvénnyel büszkélkedhet: iskolakezdés előtt Palacsinta Péntek várja a gyerekeket, karácsony közeledtével pedig a Vízivárosi Advent programra várják évről évre a családokat. Természetesen a nyár sem telhet el tartalmas kikapcsolódás és önfeledt szórakozás nélkül, melyre szombaton a Vízivárosi Kölyök Juniális keretében kaptak lehetőséget kicsit és nagyobbak egyaránt.

A helyszínen a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közlekedési ismereteket átadó játékos, ügyességi feladatokkal várták a gyerekeket, míg a Depónia standjánál a szelektív hulladékgyűjtést bemutató játékos foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők.

Természetesen ezúttal is népszerű program volt az ugrálóvár, s nagy érdeklődés övezte a csillámtetoválók padját is, ahol sorra készültek a csillámporba burkolózott, alkarra „tetovált” pillangók, míg néhány méterrel odébb csinos hajfonatokat kérhettek a gyerekek.

A program hagyományos elemévé nőtte ki magát az ovisoknak szóló nyolc próba – a szám évről évre változik, attól függően, hányadik alkalmánál tart az esemény. Az eredményhirdetés közbeni izgalom arra utalt, a feladatokat teljesítő óvodások igencsak jól érezték magukat, s izgatottan várták a végeredményt. A nyolc próba harmadik helyezettje az Árpát Úti Óvoda csapata, másodikak lettek a Vízivárosi Tagóvoda gyerkőcei, s kitörő örömmel fogadták győzelmüket a Rákóczi Utcai Óvoda csapatának tagjai. A jutalom természetesen nem maradt el, az ínycsiklandó puncsszelet minden arcra mosolyt csalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában