Megszöktek, de nem maguktól. Ki képes erre?

2023.06.14. 09:00

Összefogás eredménye: meglettek a tékozló váli tehenek!

Meghökkentő Facebook-posztra bukkantunk. Öt tehén is megszökött a karámból Válon. Ám, mint mondani szokták, minden jó, ha a vége jó.

Kecskés Zoltán

Németh Norbert, a Vál-völgyi tanya vezetője megkönnyebbült, hogy meglettek a bocik.

Fotó: Interjúalany

Kedd délután folyamán elszökött a képeken látható három magyartarka, egy Holstein és egy Jersey boci. Gazdájuk, Németh Norbert felhívására szinte az egész Vál-völgye összefogott és keresték őket. Ki futás, ki biciklizés közben figyelt a "mú" hangokra, hátha megpillantják a szépségeket. Végül szerda reggelre meglettek!

– Egész éjjel jártam lóval is és autóval is. Sokan segítettek a faluból is és az interneten különböző szarvasmarha csoportokban. A rendőrség is nagyon segítőkész volt. Ma hajnalban hívott egy tabajdi bácsi, és ő mondta el, hogy hol látták őket. Mentem is értük! Feküdtek a fűben, pihentek, mintha mi sem történt volna (mosolyog). Sajnos a rendőrök megállapították, hogy idegenkezűségről van szó, a villanypásztor a legelőn el van vágva és hajtva voltak – nyilatkozta a FEOL-nak Németh Norbert, a Vál-völgyi tanya vezetője. Hozzátette, hogy nem tudja ki képes erre, de reméli a nyomozás jut valamire. Mint mondta szerencsére a tehenei antiszociálisak, így nem bírják az idegen ember jelenlétét, így elszaladhattak a rablóktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában