Újabb és újabb programok várják a helyieket

2023.07.19. 17:00

Fellendülni látszik a közösségi élet Szabadegyházán

A változás elindult: az elmúlt hónapok minden eddiginél nagyobb közösségi összefogást és megannyi színes, sokak érdeklődésére számot tartó rendezvényt hoztak Szabadegyháza életébe. A programok sorának azonban még koránt sincs vége.

Héjj Vivien

A településen zajló programok aktív résztvevői a felnőtt korosztály mellett a gyerekek is

Fotó: Sárdy Petra

Az idei év megannyi változást hozott Szabadegyháza életében: februárban időközi választást tartottak a településen, melynek eredményeként újonnan megválasztott polgármester és új képviselő-testület vette kezébe a falu ügyeit.

– Örömteli, hogy a választásokat követően rengeteg civil kezdeményezés indult, szinte egy emberként mozdult meg Szabadegyháza, hogy újra visszahozza a falu régi vonzerejét és valódi közösségépítés indulhasson el – árulta el lapunknak Malczanek-Varga Renáta, a kulturális kerekasztal mentora.

Számos programnak adott, s ad otthont a Nagy László Művelődési Ház, ahol minden korosztály megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot. Hogy csak néhányat említsünk ezek közül: kézműves foglalkozások indultak, az alkotókedvűek szívpárnát készíthetnek a melldaganattal küzdő betegeknek, valamint korfüggetlen élménytánc és zumba is várja a helyieket.

– A nagyobb volumenű rendezvények, mint a Motoros találkozó, a Bolondos április, a Szabad1 majális, a gyermeknap, a Népdalkörök találkozója, a Fények éjszakája vagy a Szeip István foci-utánpótlás emléktorna szintén nagy érdeklődést váltott ki nemcsak a falubeliek, hanem a környező településen élők között is – tudtuk meg.

A falubeliek és a környező települések lakói körében is népszerű volt a Fények éjszakája rendezvény
Fotó: Sárdy Petra

Az elmúlt hétvége ugyancsak programokban gazdag volt, ugyanis ekkor tartották a 10. jubileumát ünneplő Cukorfalat fesztivál. Mint minden évben, idén is bőséges programkínálat közül lehetett választani a két nap során. Péntek délután Csanádi Zoltán polgármester nyitotta meg a koncertélmények sorozatát, amely szombaton is folytatódott, s igazi kikapcsolódási lehetőséget biztosított kicsiknek és nagyoknak, helyieknek és a szomszédos falvakban élőknek egyaránt. 

A nyári rendezvénysorozat augusztus elején egy főzőversennyel folytatódik, majd augusztus 19-én a helyiek Szabadegyháza 75. születésnapját is együtt ünnepelhetik. A Szabad1 nap történelmi visszatekintést ígér az elmúlt évtizedek történéseibe, méltó módon emléket állítva a mögöttünk álló időszaknak.

– Elmondhatjuk, hogy a későbbiekben sem állunk meg: lesz Mobilitás hét, Tökös1háza tökfesztivál és Szüreti mulatság, az év zárásaként pedig az adventi készülődés programjaival szeretnénk a családokat ráhangolni a karácsony meghitt ünnepére – sorolta az év hátralévő részének programjait Malczanek-Varga Renáta, s hozzátette, legfőbb céljuk, hogy kicsalogassák az embereket a négy fal közül, s egy kis újdonságot is belecsempésszenek a programokba. Mint mondta, ezek az alkalmak tökéletesek arra, hogy a közösség egymáshoz tartozását megéljék a résztvevők, és ezeket a kapcsolatokat megőrizzék a későbbiekben is, így fenntartva Szabadegyházát az elkövetkezendő generációknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában