Hétvégi program

2024.03.22. 15:30

A tavasz mellett a sváb kincsesládát is várják és a Föld órájáról sem feledkeznek meg

Intenzív és sűrű, tavaszváró napot rendeznek szombaton a vértesboglári művelődési házban, ahol több apropója is lesz a programoknak. Aki nem találná fel magát a hétvégén, látogasson el valamelyikre!

Borsányi Bea

A ládában a fülesfánk sütéséhez használt forma is található. A fotó gánti iskolában készült

Fotó: FMH Archív ( Fehér Gábor)

Mi más is lehetne az egyik apropó, mint a tavasz és a húsvét! Március 23-án szombaton reggel már 9 órakor kinyílik a művelődési ház ajtaja, ahol 9-11 óra között gyertyaöntés lesz a gyertyaszakkör keretein belül. Délután 15.30 órakor kezdődik a Boglarer Weiße Rosen iskolás csoportjának meglepetés műsora, amely már a svábok kincsesládájának fogadására hangolja a résztvevőket. A Gántról érkező Schatzkiste tartalmának bemutatása után lesz kvircedli és fülesfánk sütés, valamint filmvetítés is. Mindezt kötetlen beszélgetés foglalja keretbe. 

Ezzel párhuzamosan futnak a Föld órája programjai, amelyek között 19.15 órakor Sztányi István polgármester köszönti majd a résztvevőket. Ezt követően felnőtteknek vetítenek filmet, majd 20.30 órakor, több millió emberhez csatlakozva a világon, jön a lámpaoltás: egy órára a boglári művelődési ház is sötétbe borul. Pontosabban, olyan tevékenységgel folytatódik a programok sora, ami nem terheli a környezetet – ez a Föld órájának lényege. Ebben az időszakban Nagl Edina vezetésével az udvaron rakott tábortűz körül rendhagyó táncórán lehet részt venni. 

A programok ingyenesek, de szívesen fogadnak süteményt, szörpöt, gyümölcsöt és hasonló felajánlásokat, amivel még kedélyesebbé tehető a szombat délután. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában