Vállalat

2017.10.02. 15:02

Kivonul a Tesco? A cég cáfol (Frissítve)

Sajtóértesülések szerint: átgondolja régiós jelenlétét a Tesco. Közben folytatódnak a tárgyalások a béremelésről és a létszámról.

V. Varga József

A sajtóértesülések arról szólnak, hogy az áruházlánc akár ki is vonulhat Magyarországról, illetve 2018 márciusa után részben vagy azt csomagban értékesítve megválhat a négy kelet-közép-európai leányvállalatot tömörítő Tesco Europától. Ez akkor következhet be, ha a munkavállalók kitartanak a követeléseik mellett, és folytatják a sztrájkokat.

A konzervatív közéleti portál névtelen informátora – a londoni központban működő menedzsment egyik tagja – szerint ugyanis az anyacégnek az európai üzleti terv szerint esze ágában sincs tovább emelni a béreket és a létszámot egyetlen országban sem.

Lapunk végigkövette a szakszervezetek szeptemberi sztrájkját, azon a szombat délelőttön 20, estére 30 üzlet zárta be kapuit az országosan működő 206-ból. Amint akkor írtuk: a Tesco tájékoztatása szerint Fejér megyében, pénteken a bicskei, szombaton a székesfehérvári, Palotai úti üzletük tartott zárva.

A sajtóhírekről és az aktuális helyzetről a Tesco kommunikációs osztályától érdeklődtünk. „A Tesco továbbra is elkötelezett a hosszú távú és fenntartható magyarországi és közép-európai működés mellett” – válaszolta hétfőn szűkszavúan kérdésünkre Varga Eszter, média kapcsolatokért felelős menedzser.

Frissítés:

Az áruházlánc sajtóosztálya hétfőn este arról értesítette a Fejér Megyei Hírlapot, illetve a feol.hu oldalt, hogy a Tesco és a szakszervezetek a hétfői egyeztetésen megállapodtak: a tárgyalásokat a felek október 13-án folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában